• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 08 Ianuarie 2025

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 22 Ianuarie , 2024

Deschiderea Conferinței de Medicină de Urgență „MaraEmergencyMed”

Săptămâna aceasta, Baia Mare a devenit „capitala” excelenței în medicina de urgență, datorită unui eveniment de prestigiu: Conferința pluridisciplinară de Medicină de Urgență „MaraEmergencyMed”. Deschiderea oficială a conferinței a avut loc joi, 18 ianuarie, și a fost urmată de un exercițiu de salvare.

 

Elita medicinei de urgență s-a reunit săptămâna aceasta în Maramureș! În perioada 17-20 ianuarie 2024, a avut loc Conferința „MaraEmergencyMed”, un eveniment de prestigiu, cu peste 130 de lectori din țară și străinătate, printre care se numără  reprezentanți ai instituțiilor și organizațiilor de salvare și intervenții în caz de urgență din Marea Britanie, Irlanda, Portugalia, precum și medici șefi și personal medical din cadrul  UPU-SMURD din București, Bihor, Cluj, Iași, Mureș, Maramureș. De asemenea, s-au alăturat cadre universitare de prestigiu, de la UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca și Academia de poliție „Alexandru Ioan Cuza”. Nu au lipsit nici reprezentanții ISU, Salvamont, OAMGMAMR Maramureș etc. Conferința „MaraEmergencyMed” se adresează atât medicilor și asistenților medicali din toate specialitățile medico-chirurgicale, cât și altor categorii de specialiști din domeniul situațiilor de urgență.

 

Programul evenimentului a cuprins, în 17 ianuarie, ateliere practice și workshop-uri pre-conferință. Deschiderea oficială a conferinței a avut loc în 18 ianuarie, la Șuior.

 

Rudolf Stauder, prefectul județului Maramureș, a spus: „Vă mulțumesc pentru invitație și vă felicit pentru inițiativă. Este un moment important astăzi, deoarece, prin astfel de acțiuni, reușim să îmbunătățim sistemul de intervenție pe situații de urgență. Iar de cât de repede se intervine în situații de urgență depind vieți de oameni. Îl felicit, în primul rând, pe domnul manager Alexandru Oros și sperăm că, prin acest eveniment, vom face încă un pas înainte în ceea ce privește intervențiile în situații de urgență”.

 

Prof. univ. dr. Diana Cimpoieșu, medic-șef UPU SMURD Iași, președintele conferinței, a spus: „Am bucuria să aduc și salutul Societății Române de Medicină de Urgență dar și salutul Societății Europene de Medicină de Urgență care este prezentă aici prin președintele Jim Connoly. Sub aspect profesional, începând de la exercițiul de azi, până la finalul conferinței, fiecare moment aș vrea să fie unul de bucurie. Îl felicit și eu pe managerul George Oros și pe medicul-șef UPU SMURD Dacian Juca și pe domnul inspector-șef, pentru dorința lor de a face exerciții, știință, învățământ și performanță medicală în situațiile de urgență”.

 

Călin Alexandru, director în cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență, a transmis un mesaj și din partea secretarului de stat Raed Arafat.

 

Colonelul Marian Pițiș, inspector-șef ISU Maramureș a spus: „La invitația conducerii Spitalului Județean de Urgență «Dr. Constantin Opriș», ISU Maramureș a acceptat invitația de a fi parteneri la această conferință într-o perioadă în care ne confruntăm cu situații de urgență complexe și avem nevoie de o pregătire profesională foarte bună. Majoritatea intervențiilor sunt în sistem integrat, tocmai de aceea și acțiunile de pregătire, exerciții, conferințe, trebuie să fie în sistem integrat, așa cum este și această conferință. Vreau să mulțumesc managerului Spitalului Județean pentru inițiativă și tuturor lectorilor care participă la această conferință”.

 

Doru Dăncuș, primarul interimar al municipiului Baia Mare, a spus: „Suntem într-un moment în care este foarte important să ne pregătim, să ne perfecționăm. De fiecare dată când interveniți dumneavoastră ne putem speranțe. În momente  delicate, oamenii își pun mari speranțe în dumneavoastră, deveniți un fel de îngeri păzitori și este foarte important ca, atunci când acționați, să o faceți într-o manieră cât mai rapidă pentru a salva viețile oamenilor. Vreau să vă mulțumesc  pentru întreaga activitate, pentru toate viețile salvate. Dacă aș avea o pălărie, mi-aș da-o jos în fața dumneavoastră, așa să vă mulțumesc. Vă doresc mult succes în continuare”.

 

George Alexandru Oros, managerul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, a spus: „În primul rând, aș vrea să vă spun că suntem la cea de-a șasea ediție a conferinței de medicină de urgență. Mulțumesc partenerilor care au fost alături de noi, ISU Maramureș, Salvamont, UPU SMURD. Noutatea din acest an este faptul că avem lectori din străinătate. Considerăm că în Baia Mare avem medicină performantă care tinde spre dezvoltare, iar astăzi deschidem porțile unei conferințe științifice care ne ajută să ridicăm ștacheta medicinei de urgență”.

 

Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș: „Suntem în mijlocul județului Maramureș. Vă mulțumesc tuturor că sunteți astăzi prezenți, mai ales celor veniți din alte părți și vreau să vă felicit pentru tot ceea ce faceți, pentru fiecare zi pe care o dedicați sănătății noastre, fie că vorbim despre medicina de urgență sau despre celelalte specializări medicale care sunt prezente aici, în județul Maramureș. Pentru noi este important acest moment și mai ales faptul că putem fi gazda dumneavoastră, a celor care în fiecare zi sunteți alături de români. Noi, în județul Maramureș, punem mare accent pe ceea ce înseamnă medicină de urgență, atât pe UPU, care este în reabilitare totală, pe proiectele viitoare, dotările de UPU, ISU, Salvamont, celelalte servicii publice pe care le avem, toate sunt într-o continuă dezvoltare și încercăm să ne updatăm, astfel încât maramureșenii și cei care ne calcă pragul să beneficieze de servicii de înaltă performanță. Am încercat, pe cât posibil, să scriem proiecte, să aducem bani, astfel încât aceste proiecte să fie în dezvoltare și de acum înainte. Îi felicit pe toți cei implicați în organizarea acestei conferințe și vreau să-i asigur de întreaga mea colaborare și pe viitor. Îl felicit pe domnul manager Oros, pe domnul inspector-șef Pițis, pe doamna Cimpoieșu și pe toți cei implicați și vă doresc mult succes în desfășurarea conferinței”.

 

Acest moment festiv a fost urmat de un exercițiu complex de salvare, un accident cu victime multiple, care a impus activarea codului roșu.

 

Ziua de 19 ianuarie a fost dedicată integral sesiunilor științifice, workshopurilor și prezentărilor interactive și s-a încheiat cu o cină de gală. În ultima zi a conferinței, 20 ianuarie, au avut loc sesiuni științifice, prezentări de cazuri practice, urmate de discuții libere și închiderea conferinței.

 

      

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.