• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 26 Decembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 18 Noiembrie , 2013

Cum ne creştem imunitatea pe timp de toamnă?

Aerul devine mai aspru, mai uscat, vântul este mai rece şi zilele sunt tot mai scurte, iar temperatura scade gradual şi pot apărea schimbări drastice de temperatură. Toate aceste modificări, deşi normale, pot avea consecinţe negative asupra sănătăţii şi stării de spirit. Iată cum puteţi să vă ajutaţi organismul să facă faţă schimbării de anotimp.

 
 
1 Alimentaţie
 
 

Consumaţi lămâi şi limonadă

 

Lămâile sunt fructul ideal pentru restabilirea echilibrului acid-alcalin. Consumarea de limonadă sau adăugarea de suc de lămâie în ceai, salată sau alte feluri de mâncare ajută la îmbunătăţirea echilibrului intern al organismului.

 

Consumaţi suficiente proteine

 

Proteinele reprezintă un element de bază în sănătatea organismului, minţii şi sistemului imunitar. Dietele sărace în proteine conţin, de regulă, cantităţi ridicate de carbohidraţi, care sunt uşor transformaţi în glucoză şi cresc nivelul de zahăr în sânge, solicitând pancreasul şi sistemul imunitar.

 

Consumaţi suficiente lichide

 

Experţii susţin că majoritatea durerilor de cap survin din cauza unui consum insuficient de apă. Durerea de cap şi setea reprezintă semne ale deshidratării.

Ceaiul nu este numai un tabiet, este şi o necesitate, mai ales toamna, când avem nevoie să ne creştem energia şi imunitatea. Îţi recomandăm trei ceaiuri miraculoase pentru a ţine sub control sistemul imunitar:

a). Ceaiul de ginseng este folosit încă din vremuri străvechi de chinezi pentru îmbunătăţirea sistemului imunitar. Ginsengul poate creşte numărul celulelor albe din sânge, ajutând corpul să lupte mai bine împotriva bolilor.

b). Ceaiul de echinaceea este cunoscut pentru faptul că previne şi înlătură eficient răcelile. Folosit de secole pentru a ajuta sistemul imunitar să devină mai rezistent, ceaiul are o serie de proprietăţi antivirale, antibacteriale şi antimicrobiale.

c). Ceaiul de muşeţel poate ajuta organismul să producă mai multe celule albe care distrug bacteriile şi viruşii. Proprietăţile antibacteriale şi antiinflamatorii luptă împotriva unor infecţii interne şi externe.

 

Odihniţi-vă suficient

 

Pentru a putea îndeplini activităţile zilnice, adulţii au nevoie de şase până la zece ore de somn pe noapte. Specialiştii susţin că somnul ajută la menţinerea unui nivel hormonal normal, la menţinerea unei greutăţi optime, a gândirii lucide, la îmbunătăţirea stării de spirit şi la sănătatea pielii.

 
 

2. RELAXARE ŞI TERAPIE

 

O sedinţă de aromoterapie, cromoterapie în zona de Spa&Wellness AquaSport DruRelax sau o şedinţă de reflexoterapie, o baie caldă cu arome, hammamul, sauna şi masajul, toate pot contribui la efectele benefice ale curei de detoxifiere.

De asemenea, salinoterapia este procedeul prin care persoanele inhalează aerosolii salini, cu ajutorul cărora sunt tratate diverse afecţiuni, în principal cele respiratorii.

Aerosolii sunt inhalaţi în mod natural nazal şi prin gură şi se depun pe căile respiratorii superioare şi inferioare, adică pe cavitatea bucală, cavităţile nazale, faringe şi trahee, bronhii şi alveole pulmonare şi la nivelul pielii expuse.

Rezultate benefice au fost obţinute în cazul afecţiunilor de tip:astm bronşic infecţios şi alergic, bronşita astmatiformă, traheobronşita cronică, sinuzita maxilară.

 
 
3. SPORT
 

Activităţile de tip Yoga Power şi Pilates Matwork sunt extrem de benefice corpului în această perioadă a anului. Yoga Power este un program complet de antrenament care combină forţa fizică, concentrarea şi conştientizarea sinelui în timp ce Pilates Matwork este o metodă completă de antrenament în care se lucrează asupra corpului şi minţii, corelând fiecare mişcare cu respiraţie.

În Pilates nu este important ceea ce faci, ci cum faci, de aceea accentual se pune pe calitatea gestului motoriu şi nu pe cantitate, numărul repetărilor fiind redus, iar execuţia este precisă.

 

Informaţii despre orarul claselor, instructori, program de funcţionare, tarife şi recomandări găsiţi pe site-ul www.drurelax.roAquaSport DruRelax vă recomandă de luni până duminică un stil de viaţă sănătos, relaxare, sport, recuperare, energie!

 

Roxana Cutureanu, marketing

AquaSport DruRelax

Tăuţii Măgherăuş, strada 3 numărul 40073 100 57 23

www.drurelax.ro
www.facebook.com/DruRelax

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.