• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Ianuarie 2025

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 29 Aprilie , 2024

COSTEL PÎRVĂNOIU, candidatul AUR la Primăria Municipiului Baia Mare: „Trebuie să ne strângem mâinile și să facem împreună lucruri bune pentru băimăreni”

S-a îndrăgostit de Maramureș după ce s-a îndrăgostit de actuala sa soție, dr. Margareta Pîrvănoiu, un medic neonatolog apreciat și iubit de copii și părinți, deopotrivă. Apoi, s-a stabilit aici, în urmă cu peste 30 de ani, unde s-a armonizat perfect în spațiul maramureșean. Mai mult, s-a evidențiat prin inițiative antreprenoriale benefice pentru comunitatea locală și a pus suflet, alături de soția sa, în proiecte caritabile ce au impresionat băimărenii și maramureșenii. Experiența și, mai ales, dorința de a transforma în bine orașul în care trăim l-au determinat pe COSTEL PÎRVĂNOIU să candideze pentru funcția de primar al municipiului Baia Mare. Alături de echipa sa de AUR, Costel Pîrvănoiu este convins că va face treabă excelentă pentru băimăreni. Programul de guvernare al partidului, gândit special pentru mandatul 2024-2028, este unul realist și va aduce soluțiile optime pentru a rezolva rapid și eficient problemele cu care se confruntă cetățenii acestui oraș în prezent. Mai mult, viziunea programului de guvernare este una practică, aplicată la nevoile de viitor ale băimărenilor.

 

·        „Am luat-o de la zero. Aș face și mâine la fel, fără regrete”

 

Reporter: Domnule Pîrvănoiu, sunteți candidat al partidului AUR la Primăria Municipiului Baia Mare, însă băimărenii doresc să vă cunoască mai bine. Ce destin v-a adus înspre Baia Mare?

Costel PÎRVĂNOIU, candidatul AUR la Primăria Municipiului Baia Mare: Am prins drag de Maramureș, după ce am prins drag de o maramureșeancă (râde, n.r.). Pe soția mea am cunoscut-o la facultate, în București, și am urmat-o, apoi, în Maramureș, respectiv în Baia Mare. La momentul acela, deși aveam afaceri în București - o firmă de construcții, o firmă de imobiliare - la care am renunțat, nu regret niciun pas, cu toate că, dacă rămâneam acolo, probabil ajungeam în topul oamenilor de afaceri, așa cum se prevestea la momentul respectiv. Am venit aici, în Maramureș, în Baia Mare, și am luat-o de la zero. Aș face și mâine la fel, fără regrete. Iubesc Maramureșul și, astăzi, mă consider maramureșean.

 

R.: De-a lungul acestor ani, într-o elegantă discreție am putea spune, v-ați angajat în varii proiecte benefice pentru municipiul Baia Mare, atât în domeniul de business, cât și în cel civic, filantropic ori politic. Ce vă inspiră să duceți la bun sfârșit astfel de inițiative?

C. P.: În 2000 am creat, în Baia Mare, o societate verde pentru colectarea deșeurilor. La momentul acela, nicio firmă din Baia Mare nu colecta deșeurile de hârtie și carton, iar inițiativa mea a atras atenția chiar și a presei de atunci. În paralel, prin prisma soției mele, care este medic neonatolog foarte cunoscut, m-am implicat în crearea unei societăți de ajutorare a copiilor născuți prematur. Cât privește domeniul politic, întotdeauna am avut încredere în oameni; poate și pentru faptul că tatăl meu a decedat când eu eram mic copil și, mai mereu, l-am căutat în orice om pe care l-am întâlnit. Au fost și dezamăgiri, dar părerile de rău sunt trecătoare.

 

·        Program de guvernare locală adaptat la nevoile băimărenilor

 

R.: În ultimele luni v-ați regăsit în echipa AUR unde, după cum ați mărturisit, ați găsit „oameni tineri, pregătiți, hotărâți să muncească în folosul tuturor comunităților maramureșene”. Ce v-a determinat să candidați pentru Primăria Municipiului Baia Mare din partea Alianței pentru Unirea Românilor?

C.P.: Cei care mă cunosc știu că sunt un om de echipă, un om onest. M-am născut cu dragoste de oameni și m-am născut întru credința lui Dumnezeu. Am mare încredere în oamenii de lângă mine, în echipa AUR și sunt convins că, împreună, putem schimba atât percepția încrederii în politicieni, cât și traiectoria acestui oraș. Scopul meu este acesta: să reclădim încrederea și să luptăm pentru un viitor mai bun. Orașul acesta trebuie să rămână moștenire copiilor și nepoților noștri. Tocmai de aceea trebuie să avem grijă de el precum de casa proprie.  

 

R.: Ați muncit la un program de guvernare pentru Baia Mare. Ce cuprinde acesta?

C.P.: Programul de guvernare locală 2024-2028 al partidului Alianța pentru Unirea Românilor pentru Primăria Municipiului Baia Mare este unul adaptat la nevoile cetățenilor. Trebuie să înțelegem cu toții că alegerile locale din 2024 sunt decisive pentru buna redirecționare a comunității noastre tocmai de aceea AUR vine în fața cetățenilor cu soluții concrete și o viziune realistă. Împreună cu echipa AUR am făcut acest program gestionând cinci domenii mari de activitate în care am surprins problemele băimărenilor și, după putința angrenajului administrativ local, am venit cu câteva soluții. Este vorba despre: Economie și dezvoltare, Investiții în comunitate, Infrastructură modernă, Dezvoltare responsabilă și, nu în ultimul rând, Protecția mediului.

 

·        Baia Mare trebuie să își faciliteze accesul spre fondurile europene

 

R.: Din discuțiile cu băimărenii și specialiștii, ce probleme ați identificat în comunitatea băimăreană și cum pot fi rezolvate de administrația locală?

C.P.: În primul rând, trebuie să ne dezvoltăm economic. Cred că un parc industrial este soluția salvatoare pentru revitalizarea financiară a orașului în care trăim. Mai întâi, administrația locală trebuie să simplifice procedurile administrative pe acest palier, iar apoi, ca punct atractiv, să asigure în acest sens infrastructura specifică (utilitățile) pentru ca parcul industrial să fie funcțional. Apoi, tot în ceea ce privește managementul antreprenorial, municipiul Baia Mare trebuie să se axeze, în mod absolut obligatoriu, pe parteneriate publice-private, care să fie privite ca o gură de oxigen în procesul de revigorare a economiei locale, iar pentru o bună dezvoltare a direcției economice locale, municipiul Baia Mare trebuie să își faciliteze accesul spre fondurile europene. Fără doar și poate, reconfigurarea infrastructurii rutiere este deosebit de importantă pentru ca municipiul Baia Mare să devină un oraș plăcut pentru trai și un municipiu atractiv pentru investitori.

  

·        „Cu toată credința în Dumnezeu”

 

C.P.: Apoi, spațiile reper din municipiul Baia Mare pot fi revitalizate, iar aici putem da exemple: gara, piețele agroalimentare, cinematograful Dacia. Încurajarea investițiilor private în proiectele de dezvoltare urbană este esențială, cu accent pe conservarea patrimoniului cultural și protejarea mediului înconjurător. Sunt adeptul energiilor regenerabile. Eu însumi mi-am montat acasă panouri fotovoltaice. Aceste energii ar trebui folosite la maximum și de către administrația locală pentru generarea de economii la bugetul local. Nu în ultimul rând, gestionarea deșeurilor este o altă problemă care supără comunitatea din Baia Mare de ani de zile. Reamintesc, am găsit rezolvarea: implementarea unor soluții inovatoare pentru gestionarea deșeurilor, cum ar fi arderea prin piroliză promovată de inginerul Hornet și reciclarea eficientă a materialelor. În cele din urmă, ideea este simplă: trebuie să ne strângem mâinile și să facem împreună lucruri bune pentru băimăreni și maramureșeni. Totul la modul elegant și cu toată credința în Dumnezeu.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.