• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 01 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 7 Iunie , 2024

Coordonatele proiectului lui Gabriel Zetea la Consiliul Județean Maramureș:

Gabriel Valer Zetea candidează pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean cu un proiect de suflet, ce are în centrul său viziunea de reîntregire a marii familii a Maramureșului. Această viziune promite să fie motorul care animă sectoare, precum infrastructură, turism, educație, sănătate, ce garantează dezvoltarea județului și care, aduse la un nivel competitiv, se vor constitui într-un motiv fundamental pentru care maramureșenii plecați în afara granițelor să se reîntoarcă acasă.

 

Sunteți unul dintre cei mai activi și vizibili lideri ai PSD la nivel național, fiind unul dintre comunicatorii principali ai PSD și, totuși, veți renunța la un nou mandat de parlamentar pentru a reveni acasă...

Da, așa este. Am încredere că, în 9 iunie, maramureșenii ne vor acorda votul și, astfel, posibilitatea de a implementa proiectele pe care le propunem pentru a readuce Maramureșul pe un drum al dezvoltării reale. De 4 ani – și nu cred că doar eu am această părere – lucrurile stagnează. Am energia necesară pentru a face performanță din nou în administrația locală, mai ales că este vorba de județul Maramureș, este vorba de ACASĂ. Sunt mândru că am reprezentat maramureșenii în Parlamentul României, dar simt că pot fi mult mai util, pot face mai mult bine pentru Maramureș de la Consiliul Județean. Pentru mine, Maramureșul este un colț de rai, ce trebuie menținut curat și prosper; acestea sunt gândurile care motivează candidatura mea pentru președinția Consiliului Județean.

 

Ce considerați că nu s-a făcut bine, în ultimii 4 ani, în administrația liberal-useristă și care sunt alternativele, din punctul dvs. de vedere?

Vă reamintesc că, în perioada 2016-2020, au existat realizări concrete, vizibile, am găsit soluții unor probleme-cheie ale județului, pe care le-am și aplicat pentru a face viața mai bună în Maramureș. Una dintre priorități a fost reabilitarea infrastructurii rutiere. În cei patru ani, în care am fost președinte al CJ Maramureș, am reabilitat de patru ori mai multe drumuri județene decât toate guvernările locale de dreapta din Maramureș. De asemenea, în calitate de președinte al CJ Maramureș, am alocat resurse importante domeniilor esențiale societății noastre: Sănătate, Educație, Turism, Cultură, Sport. Și nu mi-a păsat de culoarea politică a primarului din comunitățile ale căror proiecte le-am susținut.

 După 2020, a urmat un mandat foarte slab al actualului președinte liberal al Consiliului Județean. Un mandat fără realizări. S-a stat mult pe Facebook, s-a desenat frumos, însă dezvoltarea a stagnat: proiectele au încremenit în studii de fezabilitate și live-uri motivaționale pe rețele sociale. Însă nu am văzut șantiere. Acesta este unul dintre lucrurile care trebuie să se schimbe: trebuie să vedem din nou șantiere în județul Maramureș. Acestea consfințesc reușita unui proiect, acestea garantează finanțarea reală a unor obiective de investiții și, mai ales, șantierele sunt cele care aduc valoare adăugată pentru județ și prosperitate pentru maramureșeni. Trebuie să conectăm Maramureșul la sistemul de autostrăzi. De aceea, e strategic a urgenta proiectul de drum expres Baia Mare – Satu Mare. În momentul de față, nici studiu de fezabilitate nu este terminat.

Îmi doresc ca, după următorii 4 ani, fiecare maramureșean să spună cu mândrie: De acum, avem drumuri bune peste tot!

Există mari șanse ca, în următorul mandat, să existe o axă de colaborare întru dezvoltarea Maramureșului între Guvern – Consiliul Județean – Primăria Băii Mari, cum vedeți această posibilitate, din punctul de vedere al proiectelor dvs. pentru județ?

Sigur, pentru a realiza proiectele, ai nevoie de susținere, inclusiv la nivel guvernamental. După 9 iunie, avem șansa unei echipe PSD atât la Primăria municipiului Baia Mare, cât și la Consiliul Județean, o echipă care să conlucreze în interesul comunității și al județului. În același timp, vom avea un Guvern în care PSD va fi principalul partid. Din acest parteneriat, sunt convins că vor rezulta lucruri extraordinare pentru Maramureș. Pe această structură, sper să se realizeze și viziunea mea construită în jurul dorinței de suflet de a reîntregi marea familie a Maramureșului. Sunt convins că, dacă vom dezvolta județul, fiind astfel capabili să oferim condiții ca în străinătate, maramureșenii plecați afară pentru a-și asigura un trai mai bun vor avea argumente să se reîntoarcă ACASĂ.

 

De ani de zile, proiectul meu de suflet este REÎNTREGIREA MARII FAMILII A MARAMUREȘULUI. Vreau ca aceia care revin acasă, în Maramureș, să aibă condiții de trai și de muncă exact ca în țările din Vest! Visul nostru comun este: un Maramureș unit, prosper și împlinit!

 

Ce credeți că trebuie făcut în următorii 4 ani pentru a vă pune în practică acest proiect de suflet - reîntregirea marii familii a Maramureșului?

Un argument important, pentru a aduce înapoi acasă maramureșenii, poate fi o infrastructură de calitate. Avem nevoie de drumuri reabilitate, dar și de școli, de grădinițe, de spitale moderne! Astfel, cei plecați peste hotare vor avea motiv să-și aducă familia înapoi în Maramureș, pentru că vor avea condiții ca în Vest, dacă Maramureșul va fi prosper. Făcând acești pași pe calea dezvoltării, investim în viitor, de fapt. Viitor înseamnă și Educație – acesta este un domeniu strategic. Voi investi în infrastructura necesară pentru ca Educația să performeze – construire de creșe și grădinițe, reabilitare a unităților de învățământ, dotarea cu mobilier și tot ce este necesar pentru un act educațional performant. Așa maramureșenii vor fi convinși să revină acasă, unde vor avea școli și grădinițe ca peste hotare.

Locurile de muncă sunt un alt obiectiv extrem de important în proiectul nostru de guvernare locală. Trebuie să creăm condițiile care să ducă la salarii mai mari pentru maramureșeni. De exemplu, o astfel de soluție sunt parcurile industriale care să atragă investitori, dar și susținerea parteneriatelor public-private. Toate acestea, integrate, pot fi pilonii ce susțin viziunea reîntregirii marii familii a Maramureșului.

Sloganul dvs. este construit în jurul conceptului de „încredere” – în Maramureș și în maramureșeni. Se extinde încrederea și spre primarii din alte partide, cu care trebuie să colaborați, în calitate de președinte de Consiliu Județean?

Desigur! Vom promova o administrație eficientă și proiecte realizabile, de interes pentru oameni. Maramureșul va sta sub semnul unității, al rațiunii și al pragmatismului: nu, patimii politice; da, lucrului împreună și prosperității Maramureșului și maramureșenilor! Culoarea politică nu va conta pentru mine, atunci când trebuie să colaborez cu reprezentanții administrațiilor locale din localitățile maramureșene. Toți avem, sper, aceeași preocupare:  dezvoltarea Maramureșului, bunăstarea maramureșenilor. Toți suntem binecuvântați să trăim în acest județ extraordinar. În următorii patru ani, am cele mai certe intenții de a pune umărul pentru a construi un viitor luminos și sigur în Maramureș, de care să se bucure și generațiile care vine în urma noastră. Am încredere în Maramureș, am încredere în maramureșeni!

 

CMF: 21240002

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.