• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 26 Decembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 4 Martie , 2019

Consiliul Județean Maramureș a participat la TTR – ediția de primăvară 2019

Consiliul Județean Maramureș a participat la Târgul de Turism al României – ediția de primăvară, care s-a desfășurat la Romexpo, în București, în perioada 21 – 24 februarie 2019. La acest târg a fost promovată oferta turistică a județului dar și obiceiurile pascale, atât de apreciate de turiștii care ajung în Maramureș.

 

La această ediție, alături de reprezentanții Birou­lui de Informare Turis­tică și ai Comparti­men­tului de Promovare a Județului din cadrul Serviciului Relații Publice al Consiliul Județean Maramureș, au fost pre­zenți reprezentanți ai Centrelor Naționale de Informare și Promo­vare Turistică din Târgul Lăpuș, Baia Sprie și Seini.
Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș a delegat un reprezentant care a prezentat, la târg, activitatea muzeului, dar și evenimentele anului 2019 care urmează să se desfășoare în parteneriat cu Consiliului Județean Maramureș. Tot în standul Maramureșului, un reprezentant al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Maramureș a prezentat un tur virtual al bisericilor de lemn din Maramureș. De asemenea, un reprezentant al Biroului Informare Turistică a demonstrat vizitatorilor cum funcționează apli­cația „Visit Maramureș”, accesibilă atât pe platforma android, cât și iOS.
Pe parcursul târgului au existat momente artistice asigurate de membri ai orchestrei și ai corpului de balet din cadrul Ansamblului Folcloric Național „Transilvania”. Nu au lipsit, nici în acest an, degustările de produse tradiționale, asigurate de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tra­diționale Maramureș.
Produsele promoționale folosite de Consiliul Județean pentru promo­varea Maramureșului ca destina­ție turistică au fost: „12 motive pentru a vizita Maramureșul” (în lim­bile ro­mână și engleză), „Mara­mureș – Circuitul bisericilor UNESCO” (în limbile română și en­gleză), harta tu­ristică a județului Maramureș (în limbile română și engleză), pliante ale muzeelor din subordinea Consi­liului Județean Maramureș, oferte ale unităților de cazare și alimentație publică (cu titlu gratuit), materiale furnizate de CNIPT-urile din județ etc.
 

ZIUA I

Ministrul Turismului a închinat un pahar de palincă la standul Maramureșului
 

După deschiderea oficială a evenimentului care i-a avut ca invitați de onoare și vorbitori pe viceprim-mi­nistrul Viorel Ștefan, ministrul Tu­rismului, Bogdan Trif, Mohammad Murad, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, Sorin Dencescu, prim-vicepre­șe­dinte al Asociației Naționale a Agen­țiilor de Turism, Nicu Ră­dulescu, președintele Organizației Patronale a Turismului Balnear din România, Rodica Verbeniuc, directorul general al Agenției de Investiții din Republica Moldova și Mihai Dărăban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, oficialitățile au trecut pe la standurile județelor expozante.

La standul Maramureșului, printre primii vizitatori s-a aflat viceprim-mi­nistrul Viorel Ștefan și ministrul Turismului, Bogdan Trif, care i-a avut alături pe secretarii de stat Bogdan Tomoiagă și Cristina Tărteață.
Animația și buna-dispoziție au făcut casă bună la standul pregătit de reprezentanții județului Maramureș, iar dansul și veselia au fost între­ținute la mare artă de reprezentanții Ansamblului Folcloric Național „Transilvania”. Maramureșul a fost „vedetă” încă de la primele ore ale dimineții, imagini de la standul pregătit de reprezentanții județului fiind difuzate pe posturile centrale de televiziune.
Un moment special a fost și dansul comun susținut de ansamblurile folclo­rice din Mara­mureș și Bistrița-Năsăud, unde mu­zica a fost asigu­rată de artistul maramureșean Florin Gherman, iar vizitatorii au aplaudat momentul la scenă deschisă.
Nenumărate pliante și materiale de promovare ale județului au fost împărțite încă din prima zi, iar costumele populare îmbrăcate de toți reprezentanții Maramureșului au făcut senzație în cadrul TTR – ediția de primăvară 2019.

 

ZIUA II

Bisericile din lemn din Țara Lăpuș̦ului și Festivalul Dacilor Liberi

Veselie și bună-dispoziție și în a doua zi a Târgului de Turism al României, ediția de primăvară 2019, acolo unde standul Județului Maramureș a fost și acum la mare căutare. Îmbrăcați în frumoasele straie populare, reprezentanții Consiliului Județean Maramureș, ai Ansamblului Folcloric Național „Transilvania”, dar și cei ai Centrelor de Informare Turistică și-au întâmpinat oaspeții cu bucate ale­se, dar și cu informații proas­pete des­pre minunile județului și cele mai căutate obiective turistice din zonă.
Un moment inedit a constat în hora pe care au întins-o ansamblurile folclorice reunite din Mara­mureș și Bistrița Năsăud, horă care a cuprins atât repre­zentanții celor două standuri, cât și vizitatorii aflați în trecere prin zonă. Și „Nea Marin” a dorit să vadă ce are Maramureșul mai bun și mai frumos de oferit și a dat asigurări că, în cel mai scurt timp, va face un popas în județul nostru.
În partea a doua a zilei, reprezentantul Biroului de Informare Turistică din cadrul Serviciului Relații Pu­blice, Dan Carpov, alături de Florin Pop de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Maramureș și Marius Ardelean de la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie au făcut o prezentare a proiectelor de promovare a județului, în cadrul confe­rinței „Turismul Responsabil în România”. Reprezentanții județului Maramureș au vorbit celor prezenți despre proiectul „Biserici de lemn din Țara Lăpușului. Tururi virtuale”, „Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord” și aplicația „Visit Maramureș”.
Printre participanți s-au aflat Mihai Ogrinji – România Pitorească̆, Cosmin Dragomir – GastroArt, Ioana Pătrățșcoiu – My Secret Romania, Cătă̆lin Țibuleac – Asociaț̦ia de Management al Destinației Turistice Delta, Mátyus Enikő – Transylvania Balneoturism: - Cluster, Ovidiu Po­pescu – consilier personal al preș̦e­dintelui Consiliul Județ̦ean Gorj și secretar general al Asociaț̦iei de Promovare a Turismului Gorjean „Aca­să̆ la Brâ̂ncuș̦i”.
Gheorghe Epure, primarul comunei Polovragi, a vorbit despre „Turismul responsabil în comuna Polovragi”, în timp ce reprezentantul Consiliului Județean Maramureș, Dan Carpov a făcut o prezentare virtuală̆ a bisericilor din lemn din Ț̦ara Lă̆puș̦ului ș̦i a Festivalului Dacilor Liberi, iar Doina Tă̆taru, de la Centrul de Eco­nomia Industriei ș̦i Serviciilor, Academia Română̆ a abordat tema „Turismul responsabil – o ș̦ansă̆ pentru Româ̂nia?”.
Evenimentul a fost organizat de Fundația Amfiteatru în parteneriat cu Romexpo, în cadrul acțiunii având loc și o degustare de produse tradițio­nale și oferirea de materiale de promovarea județului. Ulterior, parti­ci­panții au fost invitați la standul județului Mara­mu­reș, pentru a primi informații detaliate.

ZIUA III

Aplicația „Visit Maramureș” – atractivă pentru vizitatorii prezenți la ediția de primăvară a TTR 2019
 

Și în a treia zi are loc o activitate intensă de promovare a Maramureșului la Târgul de Turism al României, ediția de primăvară 2019, acolo unde reprezentanții județului prezintă, pe lângă materialele informative și gastronomia locală, tot ce poate fi vizitat și admirat în aceste locuri pitorești.

Despre aplicația de mobil „Visit Maramureş”, disponibilă pe platformele Android și iOS, le vorbește vizitatorilor consilierul Marius Mureșan din cadrul Biroului de Informare Turistică. Acest serviciu gratuit este pus la dispoziția repre­zentanților structurilor de cazare și alimentație publică din Maramureș, de către Consiliul Județean. Toto­dată, aplicația intuitivă, interactivă și ușor de folosit vine în ajutorul turiștilor oferind informații utile des­pre cazare, obiective turistice, bise­rici de lemn, evenimente, gas­­tro­nomie, circuite turistice etc.
Reprezentanții structurilor de cazare și alimentație publică din Mara­mureș care nu se regăsesc în prezent în această aplicație pot solicita informații și la adresa de e-mail marius.muresan@cjmaramures.ro. Despre aplicația „Visit Maramureș” a oferit informații entităților media prezente la Târgul de Turism al României și Laura Danci, șeful Serviciului Relații Publice din cadrul Consiliului Județean Maramureș.

Cea de-a treia zi a Târgului de Tu­rism al României, ediția de primă­vară 2019 a inclus și prezentarea proiectului „Biserici de lemn din Țara Lăpușului. Tururi virtuale”, prin intermediul căruia au putut fi admirate, virtual, 30 de biserici de lemn din Maramureș. Prezentarea a fost realizată de Florin Pop, reprezentant al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Maramureș.
Și un „dac liber” a fost prezent la TTR 2019, acesta fiind întruchipat de Marius Ardelean, de la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, președinte al Asociaţiei Culturale „Omnis Barbaria”. Facem precizarea că, în parteneriat, Muzeul de Istorie și Arheologie și Asociația „Omnis Barbaria” vor organiza, în cadrul evenimentului „Zilele Mara­mu­reșului”, cea de-a cincea ediție a Festivalului „Dacilor Liberi”.

Dan Carpov, șef Birou Informare Turistică a vorbit celor prezenți la conferința Târgului de Turism – „Forța de muncă în turismul românesc. Cauze și soluții”, despre „Strategii de promovare a zonelor turistice din România”.
Și în cea de-a treia zi a Târgului de Turism al României, foarte mulți vizitatori au trecut pe la standul Județului Maramureș pentru a solicita informații și pliante despre ce are județul mai frumos de oferit turiștilor.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.