• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 27 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 23 Iunie , 2015

Colţu’ meu / Schimbări văzute şi nevăzute în Baia Mare şi Maramureş

Zilele trecute s-a semnat contractul pentru executarea gropii ecologice de la Sârbi, taman când lumea se pregătea să spună că acest proiect nu se mai face. Constructorul a spus că va termina în termen dacă se vor îndeplini mai multe condiţii. Toate rezonabile, chiar şi cea despre vreme. Mai exact, va trebui să fie un număr de zile fără ploaie atunci când se toarnă folia care izolează groapa. Dacă nu există alte întârzieri, lumea se leagă de spusele inginerului. Dacă ar fi trecut peste acest amănunt, nu ar fi fost bine că nu a spus, aşa, e rău că ne rugăm să nu ploaie.

Eu cred că e important că începe acest proiect de care se vorbeşte de mulţi ani, am şi uitat de când.

Ar fi foarte bine dacă ar începe şi executarea pistei de la aeroport, ca şi terminarea drumului celebru de la Baia Sprie la Bârsana.

Câteva investiţii ce vor aduce o schimbare vizibilă.

Tot vizibile sunt şi lucrările în Baia Mare. Trotuare şi parcări prin cartierele oraşului. Sunt voci care spun că nu ar fi fost momentul. Dar când?

De 30 poate chiar 40 de ani nu s-au mai făcut astfel de lucrări prin cartiere. De exemplu, la blocul în care stau, unul la bulevard, dar în spatele acestuia este un trotuar de circa zece metri ce nu a fost asfaltat niciodată, de la terminarea blocului, undeva în anii ’70.

În concluzie, este bine că se face, e bine că s-a început şi izolarea blocurile…aşteptăm parcurile şi fântânile la care se lucrează.

Acesta este genul de lucrări pe care băimărenii le aşteaptă, pe care le doresc, pe care le merită. Ar mai fi nevoie ca piaţa principală să fie curăţată de mafioţi şi modernizată. Apropo, acum se vinde în piaţa Izvoarele ţigări de contrabandă aproape la vedere cu toată poliţia comunitară din dotare.

Poate într-o perspectivă apropiată vom avea un patinoar adevărat, nu imitaţiile din fiecare iarnă, aşa cum ne dorim o Filarmonică, un festival de jaz…şi locuri de muncă!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.