• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 01 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 3 Iunie , 2024

Colțu’ meu / Mai sunt câteva zile până la alegeri. Mișeii se agită

Mai sunt câteva zile, cam vreo săptămână de la apariția minunatului nostru săptămânal, de campanie electorală și cei care candidează trimit ultimele „cartușe” electorale către cei care vor vota. În mare parte, în aceste ultime activități, sunt afișe și fel și fel de întâlniri cu alegătorii. Fiecare dintre candidați, în funcție de buget, fac aceste ultime încercări de lămurire a celor care pun ștampila.

Cei mai mulți dintre candidați știu că nu au nicio șansă, dar perseverează, cheltuiesc bani luați cu împrumutul sau primiți ca donație. De exemplu, am văzut pe afișul unui candidat - cred că din partea ecologiștilor sau a „verzilor” - că aveau 60 de afișe împărțite prin Baia Mare. Respectivul domn candidează la primăria băimăreană. Cam asta este puterea financiară a celui în cauză. 60 de afișe făcute într-un mod discutabil. Cum cred candidații ăștia că vor lămuri pe cineva? De ce candidează? Un mister la care nu am un răspuns.

Alții sunt mai șmecheri. De pildă, părintele monoraiului de pe Săsar și-a pus afișe, ăsta dă mai multe semne că are bani mai mulți, așa reiese de pe toate tablele alea pentru afișaj. Dar și pe la magazine și prin cartiere, pe unde a crezut că ar avea un impact mai mare. Mutra lui Mircea Dolha o vedem când mergem cu mașina pe ici-colo și ne amuzăm. Nu zâmbește decât așa subțire. Are o privire care țintește spre viitor, așa filozofic, superior. Mergând pe bulevardul București, în dreapta, acolo unde a fost agenția Tarom, am văzut multe afișe cu Dolha, foarte multe puse pe geamurile murdare ale fostei agenții. După care au fost afișele celor de la PSD. Șmecher Dolha ăsta. Și-a înghesuit figura incoloră, inodoră în apropierea sediului PSD. Probabil, în ideea că pesediștii care trec pe acolo, mai ales cu mașina, vor face asocierea Dolha – social-democrați și îl vor vota pentru fotoliul mult râvnit, dar care nu va fi ocupat de el. Sperăm că oamenii nu se vor lăsa înșelați de aceste tertipuri politice de joasă speță.  

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.