• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 27 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 15 Iunie , 2015

Colţu’ meu / De unde ne îmbrăcăm bătrânii?

Căldura ne-a împresurat din toate părţile. Am tras aer în piept, dar nu am simţit decât arsura soarelui înmagazinată în ce respirăm zi de zi, oră de oră, minut de minut, secundă de secundă, tot timpul. Deşi este doar iunie, adică primele trei zile ale verii şi vremea ar fi trebuit să fie moderată, domnul Celsius a decis că trebuie să experimentăm echipamentul de vară, tricou, pantaloni scurţi, sandale şi tot arsenalul de accesorii cosmetice şi necosmetice.

Pentru femei este mai uşor, pentru bărbaţi e mai simplu, tinerii au adoptat un model greu de înţeles, mai ales la tunsori, iar copiii reuşesc să îi determine pe părinţi că este vremea lor şi trebuie să fie cumpărate lucrurile văzute în magazine. Fiecare după buget şi ştiinţă, că e vorba şi de ştiinţă în a-ţi alege o ţinută potrivită cu anotimpul. Singura categorie care are o problemă sunt bătrânii. Dacă ai o mamă sau un tată de optzeci de ani sau pe acolo şi vrei să schimbi ceva din garderobă pe motiv că hainele sunt prea mari, prea mici, prea uzate, prea ca la ţară, vorba reclamei, nu şti unde să mergi pentru a găsi un amărât de tricou.

Mergi la Mall, te duci la Center, la magazinele din centrul oraşului, oriunde încerci, nu găseşti un petic de haină pentru persoane în vârstă. Peste tot sunt tricouri aiuristice, cu modele, mesaje şi culori prea deschise pentru o bunicuţă. Pantaloni, de asemenea, nu găseşti! Cămăşi sau tricotaje mai sobre, baticuri, căciuli, mănuşi nu sunt decât pentru persoane tinere sau adulte. Categoria peste 50 de ani a fost exclusă de comercianţi din raioanele expuse. Chiar dacă magazinele prezintă cam aceeaşi marfă, de multe ori de calitate slabă, mergi în zeci de spaţii transformate în magazine şi ai aceeaşi marfă până la exasperare.

Până şi banalele şosete sau chiloţi pentru bătrâni sunt greu de găsit, dacă nu imposibil.

Cei mai afectaţi sunt aparţinătorii bătrânilor, cei care caută la disperare o haină potrivită pentru vârstnicii lor.

Am ajuns la concluzia că cei care au aceste magazine, fie mari, fie mici, nu au bătrâni de îngrijit. Vai de ei!  

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.