• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 03 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 23 Septembrie , 2013

Colţu’ meu / Ce vis, cu Claudia Udroiu!

Am avut un vis. Nu că ar fi ceva neobişnuit, dar nu am mai visat niciodată cu un psihoterapeut. Atunci când te trezeşti, dacă priveşti fereastra, uiţi ce ai visat. Dacă stai şi priveşti un perete, de exemplu, visul îţi rămâne „în faţa ochilor”.

Era o dimineaţă de toamnă friguroasă, prea friguroasă pentru sfârşit de septembrie. Mă încăpăţânez să nu folosesc pătura „de iarnă”, deşi gradele domnului Celsius au luat-o la vale. Şi am privit peretele, deci mi-am amintit ce am visat.

Eram într-un cabinet, ordonat, frumos chiar. Nu era nimeni şi nu ştiam ce căutam pe acolo. Privind în jos am văzut o carte de vizită scrisă cu auriu şi în relief. Claudia Udroiu, psihoterapeut, am citit, în visul meu din care nu înţelegeam nimic.

Nu ştiu cine este Claudia Udroiu, nu ştiu, de fapt, ce face un psihoterapeut. În vis.Apoi, am auzit nişte zgomote din alea tăcute, dar care se rostogoleau spre uşa din lemn masiv şi cu intarsii din os. În vis este posibil orice. Când zgomotele au ajuns la uşă, în loc să bată politicos, au început să tragă de clanţa simplă, de uşă de duzină.

După ce am băgat cartea de vizită în buzunarul pe care nu îl aveam, am deschis timid uşa. Zgomotele s-au oprit şi au început să se furişeze în cameră. După vreo două minute am înţeles ce era de fapt. Vocea psihoterapeutei pe nume Claudia Udroiu vorbea cu o fetiţă, nu mai mare de nouă ani. Îi cerea nişte referinţe despre un subiect pentru teza despre Italia. Fetiţa susţinea că această ţară are capitala la Roma, dar psihoterapeuta pe nume Claudia Udroiu spunea, folosind repetiţia, că minte.

M-am gândit dacă fetiţele de nouă ani învaţă despre Italia la această vârstă. Se pare că da. Evident, în vis, unde totul este posibil.

După ce şirul de zgomote s-a desfăşurat în totalitate, în cameră se auzea doar atât: „tu, fata de nouă ani, ai minţit!”.

Atunci m-am trezit, şi gândindu-mă la acest vis straniu, mi-am spus în sine, acum se va duce la fetiţa de şase ani să o lămurească şi pe ea că minte. Nu ştiu ce înseamnă asta!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.