• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 26 Decembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 9 Mai , 2014

Cine sunt ceilalţi?

Prof. Laura Szebeni

 

În perioada 28 aprilie - 3 mai 2014, elevi şi profesori ai Colegiului Naţional Mihai Eminescu, Baia Mare au participat la cea de-a doua reuniune din cadrul proiectului în care este implicat liceul, şi anume, „Walking in each other’s shoes” - Proiect Multilateral Comenius, finanţat de Uniunea Europeană.

 
 

Reuniunea a avut loc în Italia, la Vallo della Lucania, localitate în care se află instituţia organizatoare, Liceo Scientifico Statale Leonardo da Vinci. Au participat din cadrul Colegiului Naţional Mihai Eminescu profesorii Elena Iercoşan şi Laura Szebeni, alături de elevii Teodora Heteş, Sergiu Floarea, Alexandru Moldovan şi Andrei Şuteu. La reuniune au fost prezenţi profesori şi elevi din Spania, Portugalia, Anglia şi Turcia, pe lângă cei din ţara-gazdă, desigur.

 

Dacă la prima reuniune de proiect tema a fost identitatea, la aceasta tema a fost alteritatea, astfel încât elevii au trebuit “să se pună în papucii celuilalt”, una dintre metode fiind învăţarea imnului unei ţări diferite. Produsul final al reuniunii a fost punerea în scenă a piesei de teatru The Chaotic Babylon, prezentată în ultima zi, şi pentru care s-a repetat zilnic în cadrul unor grupe de lucru. Pe lângă aceste ateliere de lucru, participanţii au avut ocazia să vadă multe dintre frumuseţile sudului Italiei, gazdele pregătindu-le un program cultural foarte bogat în care au figurat: vizitarea a două situri arheologice aflate în patrimoniul UNESCO, şi anume, Paestum si Velia, plimbare cu feribotul de-a lungul coastei Amalfi, vizitarea oraşului Salerno, vizită la Muzeul Virtual de Preistorie din Camerota şi vizitarea mănăstirii din Padula.

 

Toţi participanţii la reuniunea de proiect au considerat-o un succes, la acesta contribuind atât gazdele, din Italia, care s-au dovedit a fi organizatori impecabili, cât şi participanţii din celelalte cinci ţări, care au colaborat şi comunicat excelent, fără bariere de limbă sau naţionalitate, curioşi să afle cât mai multe unul despre celălalt - să se pună în pielea altuia, aşa cum sugerează şi titlul proiectului.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.