• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 26 Decembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 21 Iunie , 2018

Cele mai bune joburi ca freelancer în 2018

Una din cele mai interesante profesii ale acestui secol, din ce în ce mai căutată datorită internetului, progresului tehnologic şi faptului că poţi lucra de aproape oriunde, este cea denumită freelancer (în traducere cât de cât apropiată liber profesionist). În linii mari, un freelancer este o persoană care munceşte fără a avea un angajament pe termen lung cu un angajator, iar în ultima vreme termenul este asociat din ce în ce mai mult cu domenii de activitate legate de calculator şi internet.

Printre avantajele principale ale profesiei de freelancer se numără faptul că poţi realiza câştiguri destul de mari, în funcţie de cât de mult munceşti, poţi stabili programul de lucru aşa cum ţi se potriveşte mai bine şi, în cele mai multe cazuri, vei fi propriul tău şef.

Dacă aţi ajuns până în acest punct al materialului de faţă, ar fi păcat să nu aflaţi care sunt cele mai populare joburi de acest gen în 2018:

·        Dezvoltare web şi Design. Dacă posezi cunoştinţe necesare codării sau designului web (Java, Dreamweaver, WordPress etc.), vei găsi cu uşurinţă de muncă în aceste zile. La urma urmei, conform webbyawards.com, există 1.871.148.928 de site-uri la ora actuală în lume, aşa că nu ar trebui să fie prea greu să îţi găseşti de lucru.

·        Design Creativ. Pe scurt, pentru acest job ai nevoie să cunoşti toate secretele programelor Power Point şi Adobe Photoshop iar aria domeniilor în care este nevoie de design creativ este destul de largă. Desigur, un plus de experienţă în domeniu te va ajuta de cele mai multe ori.

·        Vânzări şi Marketing. În acest caz, obiectivul principal este aducerea sau retenţia clienţilor pentru anumite companii din domeniul vânzărilor. Va trebui să vă ocupaţi cu email marketing, social media marketing etc. După cum arată cifrele, încet-încet, comerţul şi publicitatea devin mult mai dependente de internet decât de mass-media clasică (TV, radio, ziare).

·        Tipster pentru site-urile de Pariuri Sportive. Cum piaţa jocurilor de noroc din România este în continuă expansiune, fiind estimată la aproximativ 2 miliarde de euro în 2018, există din ce în ce mai multe site-uri care se ocupă cu analiză în amănunt a evenimentelor sportive populare, propunând cele mai probabile ponturi în rubrici ca Biletul Zilei, Cota 2 şi altele. Dacă la prima vedere pare destul de simplu, cei care fac această meserie spun că este o muncă destul de serioasă dacă vrei să fii mereu în top însă dacă eşti pasionat de sport şi ai ceva ,,fler’’ poate fi o alternativă care nu necesită cine ştie ce pregătire.

·        Search Engine Optimization (SEO, SEM). O altă zonă perfectă pentru un freelancer este cea a optimizării site-urilor. Aici este nevoie ca tu să urci cât mai sus un site în căutările Google, iar acest lucru presupune cunoştinţe întemeiate de link building, Panda affect şi comportamentul Google vis-a-vis de conţinutul site-urilor.

·        Traduceri. Joburile de traducători sunt la mare căutare şi ele în ultima vreme. Va trebui să traduci dintr-o limbă în altă diverse materiale, desigur condiţia principală fiind stăpânirea unor limbi ca Engleza, Germana sau Franceza.

Potrivit wikipedia, termenul freelancer a fost folosit pentru prima oară de celebrul scriitor britanic Sir Walter Scott în romanul istoric „Ivanhoe” pentru a descrie un mercenar a cărui armă (lance) era liberă (free), putând fi închiriată pentru anumite sume de bani şi nu numai.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.