• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 27 Septembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 29 Iulie , 2024

Campania „Sănătate pentru sateˮ, în Maramureș: 530 de persoane au primit consultații medicale gratuite

Campania „Sănătate pentru sate” a voluntarilor Paraclisului Catedralei Naționale a ajuns în șapte localități din Maramureș. Aproximativ 530 de persoane au beneficiat de consultații medicale gratuite.

 

Persoanele din localitățile Rozavlea, Săliștea de Sus, Moisei, Borșa, Săcel, Dragomirești, Vișeu de Sus și Leordina au beneficiat de consultații medicale gratuite oferite de medici specialiști în diverse arii medicale.

 

Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au integrat în cadrul campaniei „Sănătate pentru Sate” și campania de prevenire și depistare a cancerului de col uterin,  în cadrul căreia mai multor femei li s-a efectuat gratuit testul Babeș-Papanicolau.

Într-una din zile a fost derulată o activitate de educație pentru sănătate la care au participat 100 de elevi.

 

„Această campanie umanitară mi se pare un lucru extraordinar! Faptul că oameni, care poate n-au ajuns niciodată la medic, pot fi acum consultați gratuit de mai mulți specialiști, în cele mai bune condiții, cu aparatură performantă, este un lucru nemaiauzit. Ceea ce face Patriarhia și Biserica pentru oameni este un efort susținut și o jertfă deosebită”, a declarat dr. Mihaela Cîrstoniu, medic primar pneumolog la Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj-Napoca.

 

„Campania Sănătate pentru sate s-a deplasat pentru a doua oară în județul Maramureș. Suntem la o distanță de peste 550 km de București. A fost o acțiune amplă la care au participat nu mai puțin de 30 de cadre medicale, din 15 domenii medicale, pe care nu le întâlnești laolaltă nici într-un spital foarte mare”, a spus Dănuț-Viorel Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Naționale.

 

Campania „Sănătate pentru Sate” se desfășoară în baza unui protocol încheiat în anul 2015 între Patriarhia Română și Ministerul Sănătății.

 

Până în prezent, în cadrul campaniei au fost organizate 123 de acțiuni în județele Ilfov, Prahova, Maramureș, Argeș, Călărași, Giurgiu, Teleorman, Botoșani și Buzău. Numărul beneficiarilor se ridică la aproximativ 15.000 de persoane.

Foto credit: Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.