• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 01 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 7 Iunie , 2024

Call center pentru asistență electorală

Expert Forum organizează un centru de informare și asistență electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie 2024. Prin intermediul acestuia, experți electorali și juriști vor răspunde celor mai frecvente întrebări legate de ziua votării și vor oferi asistență pentru sesizarea neregulilor. Cei interesați pot suna la numărul de telefon Telverde 0800 460 002 - gratuit în România sau 0318.222.800 - tarif normal pentru străinătate. Call Center-ul va fi activ pe 8 iunie, în intervalul 10.00 – 18.00 și pe 9 iunie, în intervalul 6.00 – 22.00. Mai multe detalii despre call center pe www.votcorect.ro.

Alegătorii care au nevoie de informații legate de procesul electoral pot accesa platforma www.votcorect.ro. Platforma oferă răspunsuri la întrebările cele mai frecvente legate de votare: proceduri, decizii ale birourilor electorale, regulile de observare sau cele de sesizare a neregulilor. De asemenea, conține un formular prin care orice cetățean poate sesiza nereguli din ziua votului. Alegătorii vor primi asistență pentru a formula plângeri, dacă este cazul, sau vor fi îndrumați pentru a-și putea exercita dreptul de vot.

Organizațiile membre ale coaliției VotCorect vor monitoriza ziua votului cu peste 800 de observatori independenți, acreditați în țară și străinătate. Observatorii vor fi prezenți în secțiile de votare pe toată durata zilei de duminică pentru a asigura corectitudinea desfășurării alegerilor locale, dar și pentru a colecta date care vor contribui la elaborarea unor recomandări pentru îmbunătățirea procesului electoral. Monitorizarea procesului electoral se va realiza cu ajutorul aplicației pentru smartphone VoteMonitor, dezvoltată de Code for Romania.

Pe 9 iunie vom publica principalele concluzii ale campaniei de observare periodic, iar comunicatele vor fi accesibile pe pagina web www.votcorect.ro/comunicate.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.