• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 27 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 9 Aprilie , 2013

Bulevardul Grănicerilor

Lucrările la unul dintre cele mai importante proiecte ale municipiului Baia Mare vor începe în această săptămână. La Primăria Baia Mare s-a semnat contractul de lucrări pentru modernizarea străzii Grănicerilor, ultimul proiect din PIDU. Va fi o lucrare complexă, ce va transforma actuala stradă într-un bulevard modern. Contractul a fost semnat între municipalitate şi firmele asociate care au câştigat licitaţia, iar potrivit reprezentanţilor autorităţilor locale, după predarea amplasamentului, care va avea loc în 8 aprilie, pot fi demarate lucrările.

 

Contractul semnat face parte din proiectul „Creşterea accesibilităţii urbane prin modernizarea străzii Grănicerilor din Municipiul Baia Mare“ şi este finanţat din fonduri europene. Valoarea totală a proiectului este de 22.810.778 de lei, iar lucrările, în urma licitaţiei, sunt stabilite la aproape 14 milioane de lei, fără TVA. Pe lângă reabilitarea străzii, în această zonă urmează să fie realizate şi alte proiecte menite să dezvolte condiţiile de viaţă în cartierul Vasile Alecsandri.

„Acest contract reprezintă faptul că pot fi demarate lucrările. Este un proiect important, atât pentru cartier, cât şi pentru întreg oraşul nostru. După modernizare, strada Grănicerilor, cu toate amenajările pe care le facem acolo, va deveni un adevărat bulevard. Pe lângă asta, avem şi alte două proiecte complementare care se suprapun pe ceea ce înseamnă lucrări la carosabil şi trotuare, respectiv extinderea liniei de troleibuz şi amenajarea zonelor verzi. Toate aceste lucrări vor da cartierului un aspect modern, european“, a spus Cătălin Cherecheş, primarul de Baia Mare.

 

Investiţia prevede modernizarea carosabilului şi a unor străzi laterale, cu o suprafaţă de 37.928 de metri pătraţi, realizarea a patru sensuri giratorii, opt staţii de autobuz, amenajarea a 242 de locuri de parcare, reabilitarea trotuarelor, realizarea unei piste de biciclete şi amenajarea zonelor verzi. Tot în acest proiect sunt incluse şi realizarea unui canal tehnic, pe o suprafaţă de 2.300 de metri, reglementarea reţelelor electrice existente în zona lucrărilor, dar şi recondiţionarea canalizării pluviale stradale.

 

Administratorul public, Vasile Barbul, a arătat că lucrările vor începe curând. Pe de alată parte, Barbul a spus că lucrările vor dura, conform contractului, până anul viitor, spre vară. În schimb, primarul băimărean a solicitat ca lucrările să fie finalizate în acest an.

 

„Din start vreau să vă spun că acest contract, că această lucrare, dacă nu se încheie în acest an, nu se semnează contractele. La sfârşitul acestui an vreau ca aceste lucrări să fie finalizate. Că va mai fi de marcat drumul şi de făcut câteva virgule, pot să accept, dar lucrurile importante trebuie terminate în acest an“.

 
Cătălin Cherecheş
 
 

„Acest contract, reprezintă faptul că pot fi demarate lucrările. Este un proiect important atât pentru cartier, cât şi pentru întreg oraşul nostru. După modernizare, strada Grănicerilor, cu toate amenajările pe care le facem acolo, va deveni un adevărat bulevard. Pe lângă asta, avem şi alte două proiecte complementare care se suprapun pe ceea ce înseamnă lucrări la carosabil şi trotuare, respectiv extinderea liniei de troleibuz şi amenajarea zonelor verzi. Toate aceste lucrări vor da cartierului un aspect modern, european“

 
Cătălin Cherecheş

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.