• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 03 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 10 Septembrie , 2013

Boitor între DNA şi CJ

Povestea copiilor care merg în taberele din Italia, a copiilor din sistemul de protecţie al statului a ajuns la un nou capitol. După ce mai multe săptămâni am cerut răspunsuri conducerii DGASPC şi autorităţilor judeţene, ele au început să vină. Vai şi-amar de noi!

 
 
 

În prima zi a săptămânii, luni, am venit în redacţie pentru programul curent, pentru un scurt briefing. Pe masa de birou se afla o coală de hârtie venită prin fax. Ne-am mirat că mai există fax-ul, în relaţiile cu instituţiile maramureşene.

Pentru cinci secunde am rămas nemişcaţi. Am recunoscut cu greu sigla DGASPC. Era un răspuns la multele noastre întrebări, a directorului general, Nicolae Boitor, cel poreclit “împăratul copiilor”.

Am citit pe nerăsuflate şi a fost nevoie să o facem încă o dată, deoarece nu am înţeles nimic. La a doua lectură, am simţit amăreala din gură. Dacă aş fi fost unul din cei care conduc asociaţiile italiene, aş fi spus „dezgust”. Dar noi, fiind mai barbari, mai needucaţi, mai nesimţiţi, ne rezumăm la sintagma „greaţă”.

Într-o casetă, mai jos, este răspunsul lui Boitor la întrebările noastre. Aşa cum anticipam, fata de nouă ani este de vină, în rest, toate sunt bune şi frumoase, şi în Italia foarte cald.

 

După acest episod, a urmat o altă dezamăgire. La Consiliul Judeţean, s-a întrunit Comisia pentru Protecţia Copilului din cadrul CJ. Cornelica Ilea, Bondi Gyongyke, Florin Gui (cam aşa ceva) şi Valer sau Vasile Pană, de o parte a baricadei, şi Boitor şi o parte a directorilor şi şefilor de la DGASPC de cealaltă.

Nu ştiu în amănunt ce s-a discutat, dar am aflat că povestea fetei de nouă ani, dar şi a celei de şase ani, dar şi celelalte aspecte pe care GAZETA de Maramureş le-a semnalat, au fost începutul discuţiei, după care s-a ajuns la ceea ce îi interesa pe toţi. Cine furnizează informaţii presei, acestor nesimţiţi de ziarişti care tulbură somnul ce naşte monştri în cadrul DGASPC.

Nu ştiu amănunte şi îmi pare rău că nu pot afla, deoarece ceea ce se întâmplă este simptomatic. Pe toţi, de la DGASPC, de la CJ (cei puşi să verifice) îi interesează orice, doar problema fetiţelor, nu.

Tripleta Bondi, Gui, Pană a fost fermă. Trebuie ca Boitor să iasă la bătaie, de idei, de imagine, evident. Să dea de pământ cu noi, cei care dezinformăm.

Incredibil!
 

Domnule preşedinte, Zamfir Ciceu, domnule vicepreşedinte Gabriel Zetea, vă rugăm ocupaţi-vă personal de această problemă.

Este prea mult şi o grozăvie prea mare. Nişte nesimţiţi dau vina pe o fată de nouă ani. Aşa îşi salvează funcţiile, scaunele, privilegiile.

Pe de altă parte, comisia a căzut de acord că în toată această poveste este de fapt vorba de o luptă pentru fotoliul de director general al DGASPC, iar noi suntem parte al acestui război. O teorie pe care şi asociaţiile italiene au vehiculat-o.

Cea mai mare prostie. Crede cineva că noi nu ştim că sunt grupări în cadrul DGASPC ce visează să ajungă pe funcţii sau să rămână pe funcţii. GAZETA de Maramureş nu are nimic de-a face cu acest război. Sunt cel puţin patru echipe care se războiesc. Printre ele se află şi Boitor cu Griguţă.

 

Nu ne interesează cine va fi director general, dar credem că Boitor nu poate să mai gireze acest post. Nu avem nici o tangenţă cu Lavina Orzac, nu o susţinem, aşa cum nu susţinem nici consilierii judeţeni care vor postul sau pe cei din sistem, fie bărbaţi, fie femei. Este un tip, de exemplu, care seamănă la nume, cu Gui, adică are un nume scurt. Faptul că am publicat un material în care am susţinut cauza lui Raul, cel mai bun asistent pe care îl are DGASPC, nu înseamnă că el este parte la război.

Boitor a cerut celor din instituţie să caute cine dă informaţii, acte, documente.

Domnule Boitor, nu este nici unul din cei numiţi sau de la vârf.

Iar sursele noastre vor rămâne în umbră, deoarece când spui un adevăr, ai de suferit.

Mergem noi la război şi cu DGASPC şi asociaţiile italiene, suedeze, austriece şi care or mai fi.

 

Apropo! Domnule Boitor, este adevărat că aveţi două dosare de urmărire penală la DNA? Unul cu o asociaţie austriacă şi unul cu o afacere cu bani la o bancă din Baia Mare?

Noi aşteptăm ca cei implicaţi să dea răspunsuri clare, corecte, complete şi publice! Vom reveni. 

 
 

Răspunsul lui Boitor

Către Ziarul „Gazeta de Maramureş”,

 

Urmare a publicării în ziarul dumneavoastră a unor articole referitoare la vacanţa petrecută de către un grup de copii în Italia, la invitaţia Fundaţiilor FAUS şi GFOS, articole prin care ne solicitaţi a vă răspunde la unele întrebări, pentru corecta informare a cititorilor, dăm curs solicitării dvs. şi vă comunicăm:

 

Cu referire la cazul minorei în vârstă de 9 ani, caz semnalat de către dumneavoastră, precizăm faptul că această fetiţă nu a fost supusă unei forme de abuz în familia gazdă din Italia.

Menţionăm faptul că fetiţa nu s-a integrat în familia italiană, prezentând un comportament neadecvat, motiv pentru care minora a fost adusă în ţară pentru a fi evaluată psihologic şi a se desluşi cauza acestui comportament.

Cu privire la desemnarea persoanelor care au însoţit cele două grupuri de copii, s-a procedat legal şi nu s-a încălcat nici o prevedere legală, nici din punctul de vedere al numirii acestora ca însoţitori, nici din punctul de vedere al acordării diurnelor de deplasare.

Este adevărat faptul că acordarea diurnelor de deplasare a fost aprobată de către doamna Griguţă Maria, director economic al instituţiei, dar precizăm faptul că în perioada respectivă, doamna director economic Griguţă Maria era înlocuitorul directorului general care se afla în incapacitate temporară de muncă.

 

Cu respect, director general, Nicolae Boitor

 
 

O ştire de ultimă oră ne-a ridicat tensiunea la nivelul maxim. Dacă am fi ştiut din timp,

probabil am fi reacţionat în consecinţă.

Dar iată faptele! La şedinţa Comisiei pentru Protecţia Copilului, întrunită zilele trecute, Nicolae Boitor le-a spus consilierilor că am fost plătiţi să scriem despre cazul Italia.

A spus că s-au plătit zece materiale din care au apărut patru, urmând încă şase în săptămânile următoare.

Iată cum se scuză cel mai perfid director din administraţia maramureşeană. Pentru această minciună, pentru discreditarea noastră, a mea, ne vom întâlni în sala paşilor pierduţi.

Totodată trimitem acest mesaj către cei din cadrul DGASPC:

Puteţi veni cu încredere la mine pentru a ne povesti, arăta nemulţumirile, porcăriile, afacerile pe care le-a patronat şi încă le patronează Nicolae Boitor. Noi ne protejăm sursele şi suntem fermi cu nesimţiţii, mincinoşii, cu nevertebratele ce mişună în spaţiul public maramureşean. 

 
Nicolae TEREMTUŞ

Comentariile celorlalți

raul pe 12.09.2013 la 21:40
RAOUL TU ESTI RAOUL IAR EU SUNT RAUL AI INTELES BA MAI MULT NU ITI MOSTENESC NUMELE DE DROMERESCHI DECI NIMENI NU A ATENTAT LA IDENTITATEA TA DE 2 LEI CREDEMA
marc adriana pe 12.09.2013 la 19:25
Mulyumesc d-nule Teremtus....cel putin noi cei putinciosi sa-i aparam pe cei neputinciosi...cu care soarta a fost vitrega!
Dar a ajuta lupta celor care sunt asistenti sociali (ce meserie nobila!) si se vor DIRECTORI si DIRECTOARE pe viata cu ori ce pret (mai putin capacitate )-cazul Orzac , mi se pare un lucru ........
Nicolae Teremtus pe 12.09.2013 la 19:12
Imi protejez sursele! Asa este corect.
In rest, as vrea ca pruncii din sistem sa o duca mai bine. Suna a slogan, dar asa gandesc. Sunt satul de indivizi si individe care vor putere, functii caldute, chiar daca este un salariu mic....Am umblat destul de mult prin casele DPC si am vazut, auzit cat pentru o viata de om. Nu am pretentia ca stiu totul, nu cred ca sunt un justitiar, dar am o sensibilitate pentru problemele copiilor, asa cum le inteleg eu.
marc adriana pe 12.09.2013 la 17:52
Domnule Teremtus......informatiile sunt de la ....sursa unei directoare ...!!!!!!!!!!!!!
Nu lasati in suspas ...cititorii!
Pe cine protejati ? Sursa ?Multumesc

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.