• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 26 Decembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 18 Noiembrie , 2016

Bogdan Tomoiagă (PSD)

Creşterea economică nu este cea preconizată, iar acesta este un semnal prost, care arată incompetenţa actualului Guvern, incapabil să gestioneze eficient treburile economiei. Vestea bună este că acest guvern nu mai are decât o lună. Acesta este un efect al incapacităţii Guvernului de a atrage fonduri europene, dar şi al scăderii investiţiilor. PSD va modifica modelul economic de dezvoltare pentru a asigura sustenabilitatea creşterii economice şi va îmbina măsurile de relaxare fiscală cu relansarea investiţiilor. Prin FSDI, dar şi cu ajutorul fondurilor europene, PSD va creşte substanţial rata de investiţii, a declarat Bogdan Tomoiagă, consilier judeţean şi candidat PSD pentru un loc în Camera Deputaţilor, la alegerile din 11decembrie 2016.

 

„Ionuţ Dumitru, purtătorul de cuvânt al corporaţiilor şi preşedinte al Consiliului Fiscal, care este reprezentantul unei bănci private străine ale cărei interese le susţine într-o manieră vocală, pozează în preşedintele unui organism independent, dar lansează teme care apără punctul de vedere al unei entităţi private. Din această poziţie, a lansat şi continuă să lanseze atacuri împotriva celor care doresc să crească veniturile românilor şi să scadă taxele. Nu este pentru prima oară când PSD este ţinta acestor atacuri. Noi dorim să guvernăm în interesul oamenilor obişnuiţi pentru care vrem să creştem veniturile din salarii, să tăiem din impozite şi să eliminăm din numărul imens de taxe plătite.

 

Preşedintele Codului Fiscal este deranjat că ne interesează să creştem nivelul de trai al oamenilor, nu să creştem profiturile băncilor şi ale marilor corporaţii.

Acesta se amestecă în viaţa politică servind interesele uneia dintre părţi şi atacă cu virulenţă orice propunere venită dinspre PSD. Istoria recentă ne arată că toate previziunile sale au fost greşite.

Guvernul PSD a redus semnificativ povara fiscală pentru români, menţinându-se în ţinta de deficit bugetar. De fiecare dată când am redus taxele şi impozitele, am primit aviz negativ de la Consiliul Fiscal. Cu toate acestea, efectele pentru buget şi mai ales pentru oameni au fost pozitive.

De exemplu, când Guvenul PSD a adoptat scutirea pe impozitul reinvestit, Consilul Fiscal a dat aviz negativ. Realitatea a fost că am încasat din impozitul pe profit cu 12% mai mult în 2014, faţă de 2013 şi cu 13% mai mult în 2015 faţă de 2014, încadrându-ne în toate ţintele bugetare. Când Guvernul PSD a adoptat reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator, Ionuţ Dumitru a dat aviz negativ, estimând o scădere a veniturilor din contribuţii de 0,8 miliarde lei în 2014 şi de 5,08 miliarde lei în 2015. În schimb, am avut o creştere de 3,22 miliarde lei în 2014 şi de 18 milioane în 2015 din contribuţi sociale. Şi atunci ne-am încadrat în toate ţintele de deficit bugetar asumate”, a declarat Bogdan Tomoiagă, candidat PSD pentru Parlamentul României.

 

Viitorul parlamentar PSD de Maramureş a arătat că, deşi firmele autohtone păstrează profiturile în ţară şi contribuie la dezvoltarea economiei naţionale, actualul guvern nu încurajează deloc capitalul privat românesc. Guvernul protejează multinaţionalele prin toate formele, în timp ce antreprenorii şi companiile româneşti sunt date la o parte, cu toate că au responsabilitatea unui număr dublu de angajaţi.

De exemplu, ajutoarele de stat se duc către multinaţionale, în timp ce firmele româneşti nu reuşesc să obţină niciun fel de sprijin, a arătat social-democratul Bogdan Tomoiagă.

 

 

Bogdan Tomoiagă: PSD a lansat programul pentru tineri

 

În prezent, unul din cinci tineri cu vârsta între 15 şi 24 de ani nu are loc de muncă, nu urmează vreun program de pregătire profesională şi nu este înscris într-un program de educaţie. Aproape 400 de mii de tineri au aşteptat de la Guvernul ZERO soluţii la problemele lor. Nu au primit nimic; în schimb, li se cere din nou votul printr-un program de ură. Tinerii sunt învăţaţi să urască politic. Acest program de ură este unul din cele mai nocive acţiuni politico-electorale care au fost folosite, în România, în ultimii 26 de ani. PSD vrea să ofere tinerilor un viitor în ţară şi perspectiva de a fi parte a clasei de mijloc. PSD este un partid deschis către tineri. 40% din numărul celor înscrişi pe listele electorale ale PSD sunt tineri, un procent record, a arătat Bogdan Tomoiagă, candidat PSD Maramureş pentru Camera Deputaţilor.

 

„Ca măsuri concrete, PSD oferă sprijin pentru carieră şi profesie în cazul tinerilor. Astfel, se asigură posibilitatea contractării unui credit garantat de stat în proporţie de 80%, în valoare de 40.000 de lei (pentru cursuri, chirii, achitarea unui avans pentru achiziţionarea unei locuinţe), a cărui dobândă va fi subvenţionată integral de stat. Totodată, asigurarea a 75% din cheltuielile cu chiria şi utilităţile suportate de tinerii care se relochează la mai mult de 50 de km depărtare de domiciliul stabil, în căutarea unei slujbe. PSD doreşte eliminarea contribuţiei de şomaj, precum şi a contribuţiilor pentru concedii, creanţe salariale şi risc la accidente în cazul tinerilor angajaţi”, a declarat consilierul judeţean Bogdan Tomoiagă, candidat PSD Maramureş pentru Camera Deputaţilor.

 

Venituri mai mari, taxe şi impozite mici

 

„PSD propune eliminarea impozitului pe venit pentru tinerii cu salarii medii sub 2.000 de lei pe lună. „De la 1 ianuarie 2018, propunem ca pentru toţi medicii, indiferent de salariu, şi pentru cei care lucrează în IT, să fie eliminat impozitul pe venit, care în prezent e de 16%. PSD va duce la scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10% pentru tinerii cu salarii de peste 2.000 de lei pe lună, precum şi eliminarea impozitului pe venit pentru tinerii care au un PFA şi care înregistrează venituri independente nete anuale mai mici de 24.000 de lei. Programul PSD pentru tineri prevede şi eliminarea obligaţiei de achitare a CAS-ului şi CASS-ului pentru tinerii care desfăşoară activităţi independente, concomitent cu creşterea salariului minim brut la 1.400 de lei în 2017, urmând ca acesta să crească progresiv la 1.510 lei în 2018, 1.625 lei în 2019 şi la 1.750 în 2020. Totodată, vom scădea TVA-ul de la 20% la 18%.

În ceea ce priveşte accesul la locuinţe al tinerelor familii, se va acorda o subvenţie de 1.600 de lei pe an pentru fiecare copil, parte a unei familii cu venituri de sub 5.000 de lei pe lună. TVA-ul pentru vânzarea/cumpărarea de locuinţe va fi eliminat începând cu 1 ianuarie 2018, iar impozitul pentru transferul de proprietăţi va fi eliminat pentru sume mai mici de 450.000 lei, iar pentru sumele mai mari de 450.000 lei, acesta ar urma să fie de 3% de la 1 martie 2017. Acestea sunt principalele măsuri pe care PSD le va lua pentru tineri, nu peste 10 ani, nu peste 3 ani, ci imediat ce va ajunge la guvernare”, a declarat Bogdan Tomoiagă, candidat PSD pentru Parlamentul României la alegerile din 11 decembrie 2016.

 

 

„Ca măsuri concrete, PSD oferă sprijin pentru carieră şi profesie în cazul tinerilor. Astfel, se asigură posibilitatea contractării unui credit garantat de stat în proporţie de 80%, în valoare de 40.000 de lei (pentru cursuri, chirii, achitarea unui avans pentru achiziţionarea unei locuinţe), a cărui dobândă va fi subvenţionată integral de stat”.

Bogdan Tomoiagă

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.