• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 26 Decembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 4 Noiembrie , 2013

Autografele cosmonauţilor Neil Amstrong şi Iuri Gagarin în Licitaţia Artmark din 6 noiembrie

Magia şi ezoterismul, simbolurile masonice şi zeităţile antice deschid sesiunea de licitaţii Artmark din luna noiembrie.

 
 

Licitaţia de miercuri, 6 noiembrie, aduce în atenţia colecţionarilor o parte din uniforma de ceremonie masonică, însoţită de 38 de documente referitoare la loja americană (preţ de pornire: 250 de euro), datând din perioada interbelică, precum şi o sabie masonică pentru ceremonie în teacă originală, aurită, de la începutul secolului al XIX-lea (preţ de pornire: 1.000 de euro).

Dintre loturile secţiunii „Extraterestria”, o premieră pe piaţa obiectelor de colecţie din România, se remarcă celebra fotografie a echipajului misiunii Apollo 11 din 1969 (preţ de pornire: 1.300 de euro), cu astronauţii americani Neil Armstrong, Michael Collins şi Edwin E. Aldrin Jr., însoţită de semnăturile olografe ale acestora.

 

Nici autografele cosmonauţilor sovietici nu lipsesc din licitaţie: Iuri Gagarin, Valentina Tereşcova, Alexei Leonov şi Alexei Eliseev şi-au lăsat amprenta asupra unui lot de 3 cărţi poştale maxime şi o ilustrată (preţ de pornire: 900 de euro) din colecţia Tiberiu Vlad.

 

Cel mai valoros lot al Licitaţiei de Ştiinţe Ezoterice, inclusiv Extraterestria, este o piesă de muzeu, calificată de specialişti ca „raritate extremă”, aflată la graniţa dintre matematică, filosofie, ştiinţa militară şi ezoterism: “Academie de L`espee” (preţ de pornire: 20.000 de euro), semnată de maestrul olandez al spadei, Gerard Thibault, cu 57 gravuri, datând din 1628.

Autorul este la fel de faimos ca lucrarea în sine: dedicată regelui Franţei Ludovic al XIII-lea, impregnată de iconografii masonice, lucrarea se adresează cunoscătorilor care vor să facă concurenţă unor colecţii de top în materie de carte rară, precum cea a Muzeului de Artă Metropolitană din New York.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.