• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 03 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 10 Septembrie , 2013

Asociaţiile italiene ne fac nebuni şi ne trimit la Tribunal!

Ca o poveste fără sfârşit, asociaţiile italiene, cele care au protocoale de colaborare cu DGASPC Maramureş şi în baza cărora se duc copii instituţionalizaţi în tabere, în Italia, ne trimit tot felul de adrese, tot mai agresive în formulare şi limbaj. Ultima misivă o reproducem mai jos, fără a mai pune diacritice la text, fără a face corecturi. Muncă inutilă. Injuriile, ameninţările se pot citi şi aşa.

 
 

Ei ne acuză, respectiv pe autorul acestor rânduri, de tot felul, de la pierderea minţilor, până la ameninţarea cu un tratament în instanţă. Ei spun că în textele publicate există un amalgam de defăimări, acuzaţii, întrebări etc.

Citiţi mai jos, să vedeţi unde există un amalgam de acuzaţii şi ameninţări! Vorbesc de faptul că în România sunt 85 de mii de copii care trăiesc în condiţii de profunde lipsuri sociale şi materiale. Noi suntem convinşi că sunt mai mulţi copii în astfel de situaţii, chiar şi foarte mulţi adulţi sunt în stare de sărăcie. Nu am negat acest lucru, românii nu au dorit să fie aşa, dar situaţia este precum se vede cu ochiul liber.

Cu toate acestea, statul face eforturi pentru a se apropia de o stare de normalitate. De aceea au apărut şi ONG-uri care lucrează pe segmentul de protecţie socială. Sunt în Baia Mare ONG-uri mari, puternice, care fac proiecte, programe pentru copiii nimănui. Cu mult mai mult decât nişte tabere amărâte ce iscă atât de mult scandal.

Nu vrem să facem comparaţii, că asociaţiile italiene s-ar pierde pe drum. Pe de altă parte, în acest ultim mesaj, aţi precizat un lucru incredibil. Aţi spus că o asistentă socială, din cadrul DGASPC, v-a furnizat informaţii despre istoricul fetei, cel în familia în care se află (asistenţă maternală).

Dincolo de faptul că în trei fraze vă contraziceţi singuri, rămâne întrebarea pe care o punem public!

Cine este asistenta care v-a furnizat informaţii cu caracter secret? Practic, este o încălcare a legii româneşti. Vom reveni!

 
 
 
Misiva!
 
“Stimati domni,
 

In urma articolelor dumneavoastra din 27.08.2013, semnate Nicolae Tremtus, este evident ca v-ati pierdut mintile si ati facut un amalgam de noi defaimari, justificari, acuzatii si intrebari, fara sa reusiti macar, sa furnizati o minima clarificare la cele spuse de dumneavoastra.

Mai mult de atat, demonstrati ca nu cunoasteti realitatea romanesca, referitor la conditiile a 85.000 de copii care traiesc in conditii de profunde lipsuri sociale si materiale (in Italia, care are o populatie de 60 de miloane locuitori, copii cu lipsuri sociale sunt aproximativ 1/10 fata de ai vostri, si in conditii structurale diferite).

In loc sa aratati un minim de apreciere fata de cei care (in acest caz italiani) cauta prin sacrificii de voluntariat umanitar, lucru pentru voi dealtfel total necunoscut, si de solidarieatate, a da un ajutor pentru inbunatatirea conditiilor structurale si, iubind acesti copii, ca si cu mar fi ai nostri, va permiteti sa veniti in mod vulgar, sa insinuati ca totul din partea noastra ar fi in interes material. SA VA FIE RUSINE!!!

Inainte sa publicati, prostii colosale, informati-va in ce priveste Organizatia Italiana a asociatiilor de voluntariat si asupra normelor care reglementeaza functionarea si finantarea lor. Ati putea sa aveti mai mult respect pentru cei care, fara sa ceara nimic in schimb, va intinde o mana de ajutor, pana si copiilor vostri disperati, incercati, mai degraba, sa combateti si sa puneti in situatia de a nu provoca daune altora, acei functionari publici, ai vostri (putin din fericire, pentru ca cea mai mare parte sunt persoane de incredere) care pentru motive politice individuale incearca sa foloseasca copii (in acest caz, este vorba de o fetita) pentru a rasturna un adevar in favoarea lor, fiind de asemenea grav responsabil de a nu fi supravegheat cu interes si straduinta umana, chiar daca prin vorbe par sa fie cei mai buni dintre toti. Tineti minte, ca noi, prin putinul nostru, incercam sa ajutam Romania, si nu o facem pentru ca o dispretuim, dimpotriva, suntem legati sufleteste de acest popor (avem si motive personale), am inteles ca suferintele, unui popor dupa atatia ani innegrati, nu se rezolva in cativa ani postrevolutionari, ci necesita interventii sociale cu gesturi elevate, pe care Natiunea voastra, chiar cu mare demnitate, singura si fara ajutorul Europei occidentale nu reuseste sa le rezolve.

Voi ziaristii, ar trebui sa fiti cei care sustin si promoveaza aceste iniziative, sa adunati toate informatiile neceare in mod corect si profesional, nu recurgand la scandal gratuit, bazat pe defaimari si calumnii. In ceea ce priveste situatia celui presupus abuz sexual, asupra unei fetite de 9 ani ne intrebam daca ipocrizia voastra este cauzata de o grava dezinformare sau de o completa neincredere (cu totul altceva decat o greseala a fetitei, cum insinuati). Voi, avand in vedere faptul ca fetita, fiind in asistenta matrenala, in Romania, dormea zilnic in aceeasi camera cu un baiat de 20 de ani, va intrebati cum de suntem in posesia unei informatii atat de rezervate?

Va informam ca: fetita a dezvaluit totul la Asistenta Sociala de la DGASPC care la randul ei ne-a informat in prezenta asistentei sociale a asociatiei noastre. Aceasta a permis de a avea o posibila explicatie asupra manifestarilor sexuale a fetitei, care a fost invitata in Italia ca oaspete. Despre aceste manifestari am informat imediat Directia in nota rezervata, cu care am concordat reimpatrierea fetitei.

Ce mambru al Directiei si-a permis sa divulge o informatie rezervata, inclusiv caracterizarea psihologica succesive asupra minorei? O Directoare, bineinteles, cum sustineti voi insiva. Pentru care motiv? Este atat de clar deja! Pentru o rusinoasa si desgustatoare lupta pentru putere la care si voi sunteti partasi, fara sa va pese de adevar si mai mult de atat fara sa va pese de acesti copii.

Dece nu va informati asupra motivului pentru care, caracterizarea psihologica a fetitei, nu a fost facuta mai inainte ca ea sa vina in Italia, pentru a preveni eventualele consecinte negative, cum de fapt s-a intamplat. Am fi putut retine minora in Italia si sa o incredintam prin intermediul Serviciilor Sociale si Magistraturii la un centru protejat, provocand astfel un scandal International, cu un serios risc de a provoca o trauma fetitei si pe de alta parte, sa punem in grava dificultate Directia si Consiliul Judetean Maramures.

O ultima recomandare: Incercati sa fiti corecti, cel putin, in relatarea stirilor elementare : in primul rand re cititi nota noastra din 24 august si va veti da seama ca nimeni nu v-a tratat la “per tu” (noi acest apelativ “tu” il rezervam de obicei prietenilor pentru care avem deosebit respect). In al doilea rand, eu nu sunt Presedintele S.O.S. Bambini ONLUS (cu care colaboram cu deosebita placere), ci Organizatiei FAUS ONLUS.

Va dorim o “insanatosire” grabnica , dar avem impresia ca aceasta o veti obtine doar prin intermediul unui “tratament” de la Tribunal”.

Comentariile celorlalți

Yaabre pe 16.10.2013 la 19:39
uite, in Austria tocmai se scmhbia legea intr-o chestiune similara. pana acum, in conditiile in care un copil aparea in afara casatoriei, mamele aveau dreptul sa interzica tatilor accesul la cei mici. acum si-au dat seama legiuitorii ca asa ceva nu e normal, ca in multe cazuri tatal necasatorit chiar si-a dorit copilul ala si nu e normal sa i se interzica accesul la el. oricum, dureros cand un copil cade la mijloc in disputele fara sens ale celor mari

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.