• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 26 Decembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 11 Decembrie , 2015

Articol de presă. Cartierul Vasile Alecsandri, mai vesel şi mai verde

 

Municipiul Baia Mare a finalizat proiectul „Dezvoltarea eco-reţelei urbane şi a infrastructurii de agrement în cartierul Vasile Alecsandri”, cod SMIS 18183, în decembrie 2015.

Acesta este finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 1: Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere.

Prin acest proiect s-a dorit creşterea calităţii vieţii în cartierul Vasile Alecsandri din municipiul Baia Mare prin reabilitarea, modernizarea, dotarea spaţiilor verzi, de agrement şi recreere.

 

S-au realizat  trei mini-parcuri şi zece locuri de joacă în cartierul Vasile Alecsandri. Suprafaţa totală a acestora este de 5.967 mp. S-a plantat gazon pe aliniamente stradale şi între blocuri, în suprafaţă de 135.000 mp. Au fost plantaţi peste 2.000 de arbori şi 14.000 ml de gard viu. Spaţiile verzi s-au împrejmuit cu 21.000 ml de gărduleţ metalic de protecţie.

 

Mini-parcurile amenajate sunt pe str. Vasile Alecsandri (520 mp), Intresecţia străzii Vasile Alecsandri cu bulevardul Republicii (800 mp) şi pe str. Mărăşeşti (1.000 mp). Ele au, pe lângă zona verde, arbori de foioase şi răşinoase, tuia, gard viu, alei pietonale din pavaj ornamental, bănci de beton, coşuri de gunoi, rastel pentru biciclete şi borduri.

Vrem ca locurile de joacă să atragă mulţi copii şi să le ofere acestora condiţii bune de distracţie şi mai ales siguranţă. Toate aceste spaţii au pavaj de cauciuc pentru protecţie.

 

 

Locul de joacă din str. Vasile Alecsandri are suprafaţa de 630 mp şi e dotat cu un carusel de şase persoane, un balansoar de două persoane, un tobogan drept cu platformă şi leagăn, un balansoar cu arc, trei leagăne cu două scaune de lemn, o căsuţă suspendată cu două tobogane, o masă cu două bănci pentru adulţi, o groapă cu nisip.

 

Pe str. Vasile Alecsandri, în vecinătatea benzinăriei MOL, un alt loc de joacă are suprafaţa de 550 mp. E dotat cu un carusel de şase persoane, un balansoar de două persoane, un balansoar cu arc, un tobogan drept cu platformă şi leagăn, patru leagăne cu două scaune de lemn, două căsuţe suspendate cu două tobogane, o masă cu două bănci cu spătar, pentru adulţi, o groapă cu nisip.

 

Locul de joacă de pe str. Vasile Alecsandri L8 are suprafaţa de 327 mp, un carusel de şase persoane, un balansoar de două persoane, doi căluţi cu arc, un tobogan drept cu platformă şi leagăn, două leagăne cu două scaune de lemn şi o masă de joacă cu băncuţe.

 

Pe str. Mărăşeşti 11 un alt loc de joacă are un carusel de şase persoane, un balansoar de două persoane, un balansoar cu arc, un tobogan drept cu platformă şi leagăn, trei leagăne cu 2 scaune de lemn şi o căsuţă suspendată cu două tobogane.

Toate acestea sunt amplasate pe 295 mp.

 

În apropiere, pe str. Mărăşeşti 18, locul de joacă are suprafaţa de 550 mp şi o mulţime de dotări pentru copii: un carusel de şase persoane, un balansoar de două persoane, doi căluţi cu arc, un tobogan drept cu platformă şi leagăn, o masă de joacă cu băncuţe, trei leagăne cu două scaune de lemn şi o groapă cu nisip.

 

Locul de joacă de pe Aleea Mărăşeşti, bloc ANL, are suprafaţa de 225 mp şi are un carusel de şase persoane, un balansoar de două persoane, un balansoar cu arc, un tobogan drept cu platformă şi leagăn, două leagăne cu două scaune de lemn, o căsuţă suspendată cu 2 tobogane.

 

Locul de joacă din str. Păşunii 4  are suprafaţa de 240 mp şi are un carusel de şase persoane, un balansoar de 2 persoane, un balansoar cu arc, un tobogan drept cu platformă şi leagăn, două leagăne cu 2 scaune de lemn, o căsuţă suspendată cu 2 tobogane .

Pe str. Păşunii 6, locul de joacă are un carusel de şase persoane, un balansoar de două persoane, un balansoar cu arc, un tobogan drept cu platformă şi leagăn, trei leagăne cu două scaune de lemn, o căsuţă suspendată cu două tobogane. Suprafaţă lui este de 290 mp.

 

Locul de joacă din str. Banatului  are în dotare un carusel de şase persoane, un balansoar de două persoane, doi căluţi cu arc, un tobogan drept, cu platformă şi leagăn, o masă de joacă cu băncuţe, trei leagăne cu 2 scaune de lemn şi o groapă cu nisip. Toate acestea sunt amplasate pe 375 mp.

 

Pe str. Grănicerilor, locul de joacă de 215 mp are un carusel de şase persoane, un balansoar de două persoane,  doi căluţi cu arc, un tobogan drept cu platformă şi leagăn, o masă de joacă cu băncuţe, două leagăne cu 2 scaune de lemn şi o groapă cu nisip.

 

Aceste locuri frumos amenajate au fost inaugurate în săptămâna 8-12 iunie 2015 de către copiii din cartier,  în marea lor majoritate elevi ai şcolilor gimnaziale Lucian Blaga, Simion Bărnuţiu şi Vasile Alecsandri. Cu această ocazie, Teatrul Municipal Baia Mare - secţia Păpuşi a prezentat în aer liber, la locurile de joacă, 

piesa Cei trei purceluşi. A fost o săptămână de vară foarte antrenantă.

Cartierul Vasile Alecsandri, cel mai tânăr cartier al municipiului Baia Mare, are astfel o mulţime de locuri verzi  unde atât copiii, cât şi părinţii şi bunicii pot să-şi petreacă împreună timpul liber. Aceste amenajări le-am făcut cu drag pentru dumneavoastră! Sperăm să fie folosite cât mai mult timp şi de cât mai multe persoane.

 

Valoarea totală a proiectului este de 6.563.733,16 lei din care: valoarea nerambursabilă de la Fondul European de Dezvoltare Regională este de 4.202.446,04 lei; valoarea nerambursabilă de la bugetul naţional  este de 923.125,98 lei, contribuţia bugetului local al municipiului Baia Mare este de 199.924,39 lei, iar valoarea TVA-ului  este 1.238.236,75 lei.

Alte informaţii despre proiect puteţi obţine de la Serviciul Programe, Proiecte, Strategii din cadrul Primăriei Municipiului Baia Mare la tel/fax:  0372.303.718.

 

 

Cătălin Cherecheş, Primarul Municipiului Baia Mare

 

 
„Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.