• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 11 Ianuarie 2025

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 24 Februarie , 2017

Anuala artelor: Centrul Artistic Baia Mare 2016

De curând a apărut albumul Anuala artelor: Centrul Artistic Baia Mare 2016, proiect realizat de Filiala U.A.P. din România, Municipiul Baia Mare şi Consiliul Local Baia Mare, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Maramureş şi Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare».
 

 

 

Albumul prezintă în cadrul celor două secţiuni (secţiu­nea invitaţi şi secţiunea oficială) lucrări realizate de 92 de artişti plastici. Volumul mai cuprinde prezentarea activităţii artistice a Filialei U.A.P. din Baia Mare, în perioada septembrie 2015 - octombrie 2016, şi lista lucrărilor expuse la Anuala artelor 2016, eveniment petrecut în toamna anului trecut.
Acest album este cel de-al optsprezecelea volum ilustrat, publicat fără întrerupere începând din anul 2000 şi până acum. „După câte cunosc, această mică bibliotecă ilustrată a creaţiei curente produse într-un «centru artistic» re­prezintă o singularitate în cultura vizuală din România de astăzi, este un unicat la nivelul producţiei editoriale de carte de artă pentru întreaga ţară, care plasează Centrul Artistic Baia Mare într-o poziţie onorantă, dar şi respon­sa­bilizantă de leadership naţional!”, afirmă istoricul şi criticul de artă dr. Tiberiu Alexa.
Demn de remarcat este faptul că albumul debutează cu un text în care viceprimarul desemnat al Băii Mari, Marinel Rob, vorbeşte despre renumita Şcoală băimăreană de pictură. Cineva
l-o fi învăţat că repetiţia este mama în­văţăturii şi poate de aia omul foloseşte sintagma de nu mai puţin de cinci ori în patru paragrafe. Mai încolo câteva pagini, Tiberiu Alexa ţine să precizeze că Şcoala băimăreană de pictură este o „expresie mereu şi mereu rostită – incorect şi cu deplină neîn­ţelegere cultural-ştiinţifică”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.