• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 08 Ianuarie 2025

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 17 Februarie , 2017

Amendaţi că dau în gropi

Culmea ironiei: să nu fii în stare să reabilitezi un drum naţional şi, mai mult, să-i amendezi pe cetăţeni că şi-au stricat maşinile din cauza gropilor. Epopeea Drumului Naţional 18 intră într-o nouă etapă: cea mai penibilă de până acum.

 

De ani buni, oamenii îşi strică maşinile pe cel mai prost drum naţional din Ro­mânia. În ciuda promisiunilor şi pro­testelor, abia în acest an au fost alocaţi bani pentru finalizarea lucrărilor. Între timp, turismul din zona Borşa a fost pus pe butuci, iar localnicii şi-au distrus maşinile în gropi fără ca Statul, vinovat de acest dezastru, să-i despăgubească cu vreun leu. Mai mult, i-a amendat tot pe oameni. Săptămâna trecută, a fost organizat un control în trafic şi a fost verificată inspecţia tehnică periodică a maşinilor, dar un interes deosebit pentru „oamenii legii” l-a reprezentat starea bucşelor şi rotulelor, adică tocmai piesele care se strică din cauza drumului. Situaţia l-a revoltat şi pe preşe­dintele Consiliului Judeţean, Gabriel Zetea, care a postat pe  pagina sa de facebook: „Am primit câteva semnale îngrijorătoare din zona Borşa... un echipaj mixt ISCTR şi Poliţia Rutieră au procedat cu mânie proletară la verificarea participanţilor la trafic. Starea generală de „sănătate” a maşinilor, inspecţiile tehnice periodice dar mai ales uzura bucşelor sau rotulelor au prezentat un deosebit interes pentru respectabilele organe de control... apoi mă scuzaţi că mă bag acolo unde Consiliul Judeţean Maramureş nu are atribuţii dar, totuşi, nu pot să nu iau atitudine faţă de un abuz evident: să controlezi uzura bucşelor pe DN 18 (cel mai prost drum naţional din România) este ca şi cum ai fluiera în biserică, dragi slujbaşi ai Statului Român!
Haideţi, totuşi, cu toţii să ne respectăm fişa postului şi să ne facem datoria pentru care am fost angajaţi, dar să înţele­gem că suntem angajaţi pentru a ajuta cetăţenii, şi nu instituţiile!!! (este o mare diferenţă între cele două). Cum ar fi oare ca oamenii să se îndrepte împotriva Statului român, să le plătească reparaţiile maşinilor? Ar fi corect, nu?”

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.