Curs valutar
Recomandările Gazetei
Evenimente locale, concerte, teatru, expoziții, filme, cărțiNewsletter
Ultimele comentarii
Ambasadorul Republicii Turcia, prezent în Maramureș pentru o întâlnire cu mediul de afaceri
La discuții au participat și prefectul județului Maramureș, Vasile Moldovan, vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan Doru Dăncuș, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, deputatul Octavian Petric, Guven Gungor – președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din România, Omer Susli, președintele Consiliului de Afaceri Turcia – România, dar și alți 11 oameni de afaceri turci care desfășoară afaceri de succes în țara noastră și s-au arătat interesați să investească în regiune. Aflat la prima sa vizită în Maramureș, ambasadorul Republicii Turcia la București, Excelența Sa Osman Koray Ertaș s-a declarat extrem de încântat de frumusețea județului.
Încă de la primele ore ale dimineții, la Centrul de Afaceri Millennium din Baia Mare a fost convocată o întâlnire cu reprezentanți ai mediului de afaceri și ai mediului public, forum economic organizat la inițiativa deputatului Octavian Petric și a Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România. Scopul acestui forum a fost de a pune la aceeași masă diferiți actori din mediul de business, public, politic și diplomatic, pentru a genera noi oportunități de dezvoltare economică a județului dar și pentru a ajuta firmele locale să-și dezvolte companiile ori să inițieze noi afaceri.
Atât în cadrul discuțiilor purtate la Centrul de Afaceri Millennium, cât și în cabinetul președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, temele s-au centrat pe probleme care privesc mediul de afaceri din România, dar și simplificarea și debirocratizarea legislației privind achizițiile publice. Șeful administrației județene a insistat pe faptul că, schema de ajutor de stat pentru investiții a fost aprobată în ultima ședință de Guvern, normele urmând să intre în dezbatere publică. Totodată, președintele CJ Maramureș a invitat reprezentanții mediului de afaceri din Turcia să studieze normele și, eventual, să vină cu propuneri care să ajute investitorii. O altă schimbare a legislației care va veni în sprijinul agenților economici este aceea că nu va mai fi o evaluare a proiectelor unde să fie impus un punctaj minim, ci vor fi stabilite documentele de calificare ale proiectului, ceea ce va permite celor interesați să pornească investiția.