• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 03 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 2 Septembrie , 2016

„Am început acest mandat cu ambiţii foarte mari” - Toader Şteţcu, primarul comunei Moisei

Toader Şteţcu, primarul comunei Moisei, este unul dintre cei mai experimentaţi şi apreciaţi aleşi din judeţ. Lista realizărilor sale în fruntea comunei este una extrem de lungă, iar noul mandat a început cu obiective îndrăzneţe

pentru moiseieni. 

 

 

Reporter: Cum a fost mandatul anterior şi cum l-aţi început pe cel prezent?

Toader Şteţcu: Mandatul anterior a fost cu realizări frumoase. Am definitivat proiectul Centrului de Documentare şi Informare, proiectul Transfrontalieri, prin care am achiziţionat ambulanţă, maşină de pompieri şi maşină de dezăpezit, am construit trei poduri peste râul Vişeu, am asfaltat drumul pe varianta Dealul Moiseiului-Mănăstire, 3 km, am pus la punct şcolile, am turnat asfalt pe uliţe şi drumuri de deal, în total 15 km. De asemenea, am amenajat o piaţă modernă, au fost foarte multe realizări. Am reuşit să finalizez ceea ce mi-am propus. Asta e satisfacţia cea mai mare: să vezi că laşi ceva în urma ta. Am început acest mandat cu ambiţii foarte mari şi sper să le ducem cu bine la bun sfârşit.

 

Reporter: Ce proiecte aţi pregătit pentru perioada următoare?

Toader Şteţcu: Am depus un proiect pentru Şcoala Nr. 2, o grădiniţă cu program prelungit la şcoala nr 1. Acestea sunt depuse, sunt în evaluare şi avem toate şansele să fie aprobate. Am depus, de asemenea, documentaţia pentru declararea Moiseiului ca şi comună turistică de interes local şi mi s-a spus că totul e ok şi aş vrea să obţinem cât mai repede această clasificare care ne ajută la obţinerea fondurilor europene şi guvernamentale, până la 5 milioane de Euro în plus. Am depus documentaţia şi pentru o sală de sport, un proiect pe care până acum nu l-am putut realiza pentru că nu aveam teren. Acum avem teren, lângă terenul de stat şi vom construi o sală de sport de 180 de locuri, pentru ca tinerii să-şi poată petrece timpul liber într-un mod frumos şi sănătos. Nu am omis nici proiectele de infrastructură. Am depus un proiect pentru definitivarea reţelei de canalizare, 1 milion de Euro.

Avem pregătite documentaţii pentru două drumuri de interes local, până la un milion de Euro fiecare şi vreo 10 km de drumuri agricole care vor fi modernizate.

Dacă rezolvăm cu cele două proiecte, într-un an de zile terminăm uliţele şi tot ne extindem pe dealuri, cât de mult putem, deja până la jumătatea altitudinii avem asfalt şi gospodării izolate nu mai avem. Problema drumurilor este în mare parte, rezolvată. Avem în lucru un parc de joacă pentru copii  care va deveni funcţional de săptămâna viitoare. 

Avem însă foarte multe proiecte: modernizarea localurilor de şcoală, avem poduri şi podeţe peste Izvorul Negru şi Izvorul lui Dragoş, numai să fim sănătoşi şi să avem bani.

 

Reporter: Consiliul Local Moisei a aprobat în final documentaţiile pentru proiectul „Management integrat al Deşeurilor în judeţul Maramureş”, derulat de Consiliul Judeţean Maramureş.

Toader Şteţcu: Da, am zis, că să nu fim noi oaia neagră, să nu ni se poată reproşa că din cauza noastră nu se poate realiza proiectului, deşi proiectul e foarte greu. Am deblocat situaţia şi Consiliu Local a aprobat proiectul.

 

Reporter: Ce proiecte aveţi pe plan cultural?

Toader Şteţcu: Pe plan cultural avem o formaţie de dansuri de toate vârstele, de la copiii de 5-6 ani, până la tineri de 18 ani, avem şi orchestra noastră cu muzicanţi locali, pe care i-am reactivat. Şi vrem să depunem un proiect pentru modernizarea căminului cultural în care să ne axăm pe costume populare pentru toate formaţiile, pentru că aparatură cam avem. Am pregătit şi un proiect de modernizare a casei martirilor moiseieni.

 

Reporter: Moiseiul este şi un centru spiritual al judeţului.

Toader Şteţcu: De Sfântă Marie Mare, hramul mănăstirii, am estimat vreo 30.000 de oameni. Dar credincioşii, nu numai de Sfânta Marie, turiştii vin des în Moisei. Eu trec des pe la mănăstire şi mereu găsesc turişti cu maşini cu numere de străinătate sau din alte judeţe care vin să vadă mănăstirea şi vin să vadă şi Centrul de Documentare şi Informare. Avem foarte mulţi oaspeţi care vin şi-şi lasă impresiile acolo. Am amenajat şi un fel de muzeu cu obiecte vechi şi oamenii rămân încântaţi de ceea ce văd. Mă bucură faptul că în ultimul timp s-au construit foarte multe pensiuni şi toate sunt pline în lunile de vară. Aş vrea ca pe viitor să facem un centru de recreere, turism şi sport şi sper să realizez şi acest lucru, care să aducă turişti, să aibă ce să vadă la Moisei, inclusiv turism cultural, să le cânte muzicanţii locali şi afară să fiarbă în ceaun o ciorbă de miel sau o mâncare tradiţională de Moisei.

 

Reporter: Un mesaj pentru moiseieni şi pentru cei care vin în Moisei?

Toader Şteţcu: Moiseienilor vreau să le mulţumesc pentru încrederea acordată la vot şi vreau să-i asigur că şi în acest mandat voi face tot ceea ce pot pentru ei. Vreau să le transmit asigurările mele că voi fi alături de ei. De asemenea, vreau să mulţumesc consilierilor locali şi aparatului primăriei. Turiştilor le spun şi îi rog să vină în Moisei, pentru că au ce să vadă, pe toate dealurile drumurile sunt asfaltate şi este un peisaj de vis, mirific, care le va rămâne în minte. Îi aştept cu mult drag, moiseienii sunt foarte harnici, primitori şi îi servesc cu bunătăţile locale din toată inima.

 

 

„Moiseienilor vreau să le mulţumesc pentru încrederea acordată la vot şi vreau să-i asigur că şi în acest mandat voi face tot ceea ce pot pentru ei. Vreau să le transmit asigurările mele că voi fi alături de ei. De asemenea, vreau să mulţumesc consilierilor locali şi aparatului primăriei. Turiştilor le spun şi îi rog să vină în Moisei, pentru că au ce să vadă (…) Îi aştept cu mult drag, moiseienii sunt foarte harnici, primitori şi îi servesc cu bunătăţile locale din toată inima”.

 

Toader Şteţcu, primarul comunei Moisei

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.