• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 27 Septembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 13 Septembrie , 2024

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (#PACE)

Lisabona se remarcă prin #diversitatea sa, iar acest lucru influențează în mod pozitiv viața orașului, în care poți să remarci infrastructura urbană adaptată la nevoile cetățenilor.

Sunt prezent în capitala Portugaliei la lucrările Comisiei pentru afaceri sociale, sănătate și dezvoltare durabilă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (#PACE), iar discuțiile avute cu specialiști în domeniu, precum și expunerile incluse pe agenda zilei mi-au întărit ideea de a prelua modele din inițiativele portugheze, mai ales cele din domeniul incluziunii sociale și protejării drepturilor persoanelor vulnerabile.
România are mult de recuperat în ce privește programele sociale. Nu doar persoanele cu handicap, ci și însoțitorii acestora sunt dezavantajați. În această sesiune parlamentară, am reînceput lupta pentru modificarea și completarea Legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu #handicap. Din vina PSD, proiectul zace în Camera Deputaților, în acest fel fiind blocate indemnizațiile, dar și siguranța beneficiarilor serviciului social.
Acesta este doar un aspect care face diferența între România și un stat care cu adevărat promovează politici de integrare și incluziune socială.
 
Cristian Niculescu Țâgârlaș - Senator PNL

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.