• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Ianuarie 2025

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 3 Martie , 2017

160 de copii din programele Hope and Homes for Children au participat la Jocurile Speciale de Iarnă din Cavnic

Marți, 28 februarie, 160 de copii și tineri cu nevoi speciale din serviciile de protecție a copilului din județul Maramureș au participat la cea de-a 17-a ediție a Jocurilor Speciale de Iarnă, care au avut loc pe pârtia din Cavnic. Evenimentul sportiv a fost organizat de Hope and Homes for Children România și susținut de Bridges for New Beginnings, SUA.

 

Cu ocazia Jocurilor Speciale de Iarnă, pe pârtia de la Cavnic, distracția a fost cu­vântul de ordine al zilei. Copiii și tinerii s-au organizat în 12 echi­pe, Albinuțele, Buburuzele, Cățe­lușii, Fluturașii, Ghioceii, Inimioarele, Lalelele, Margaretele, Omuleții de zăpadă, Pisicuțele, Poneii, Steluțele și au participat, pe rând, la probele com­petiției. Au jucat fotbal, X și 0 și șotron pe zăpadă, s-au întrecut la trasul frân­ghiei și ștafeta cu lingura cu ou, s-au dat cu săniuța pe pârtie, au aruncat cu bulgări la țintă și au făcut oameni de zăpadă.

Distracția de pe pârtie s-a terminat cu un moment festiv, în care copiii au primit diplome, medalii și pungi cu cadouri. Copiii și tinerii - unii dintre ei participând încă de la prima ediție a Jocurilor Speciale de Iarnă - au fost foarte încântați de ziua petrecută pe pârtie, în zăpadă, dar mai ales de activitățile care au fost o ocazie foarte bună de a se întrece între ei.
Hope and Homes for Children organizează Jocurile Speciale de Iarnă încă din anul 2000, cu scopul integrării sociale a copiilor și tinerilor cu nevoi speciale prin activități de petrecere a timpului liber și întreceri sportive specifice sezonului de iarnă. La aceste jocuri participă copii și tineri din serviciile de protecție a copilului din județul Maramureș, dar și de la ASSOC și Asociația Esperando, organizații cu care Hope and Homes for Children colaborează.
Despre Hope and Homes
for Children România
Hope and Homes for Children România (HHC România) activează în țara noastră din 1998, timp în care a contribuit în mod direct sau indirect la închiderea a 53 de instituții de tip vechi (orfelinate), în timp ce alte 10 sunt în curs de închidere. Prin serviciile dezvoltate de HHC România, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut, în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile HHC România şi ale partenerilor săi, 4.985 copii au fost scoși din instituții, iar alți 912 urmează să părăsească instituțiile în curs de închidere.
În același timp, organizaţia activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, 25.787 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, 862 tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 1.812 copii au fost primiţi în centrele de zi, iar 843 în regim de urgență şi 8.125 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de Hope and Homes for Children România.
Până în acest moment, 40.280 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children România, al cărei obiectiv este ca până în 2022 să elimine ins­tituţionalizarea copiilor în țara noastră.

 

„Bucuriile mărunte sunt cele care ne aduc fericire și asta am vrut să simtă, astăzi, copiii care au participat la jocurile zăpezii
pe pârtia de schi din Cavnic. A fost o zi cu soare și vom menține tradiția aceasta, pentru că sute de copii așteaptă evenimentul acesta an de an”.
Ștefan Dărăbuș, director regional, Europa Centrală și de Sud, Hope and Homes for Children

 


Jocurile Speciale de Iarnă
sunt organizate cu sprijinul Bridges
for New Beginnings, SUA
Mai multe informații la http://www.hhc.ro.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.