
Bdul Traian, Bloc 23, Ap. 9
Baia Mare, România
0362-401.331; 0362-401.332
office@gazetademaramures.ro
Baia Mare, România
0362-401.331; 0362-401.332
office@gazetademaramures.ro
Luni , 16 Iulie , 2007
Efecte dezastruoase
Fabricile de conserve de legume si fructe lucreaza la 20-30% din capacitate, intrucat materia prima disponibila este redusa si scumpa, ca urmare a efectelor secetei, astfel ca produse precum bulionul se vor scumpi din aceasta luna. Productia de legume si fructe din acest an este estimata la mai putin de jumatate din prognoza initiala, seceta determinand nu numai pierderi cantitative, dar si de calitate. “Productia de legume va fi la circa 40% din nivelul programat, iar la fructe de 10-15%. Efectele secetei se resimt nu numai la nivel de cantitati recoltate, dar si la calitatea produselor. In aceste conditii, fabricile lucreaza la 20-30% din capacitate. O alta varianta de obtinere a materiei prime sunt produsele din sere, dar si acestea sunt putine”, a declarat presedintele Romconserv, Aurel Tanase.